Het was op de carpoolparking in Puurs dat de politie getuige was van een drugsdeal. 

Het was op de carpoolparking in Puurs dat de politie getuige was van een drugsdeal. ©  Joris Herregods

Straffen met uitstel voor Nederlandse drugskoeriers die verkeerde straat indraaien

Puurs -

Twee Nederlandse drugskoeriers en een dealer uit Merchtem hebben van de strafrechter in Mechelen een celstraf met uitstel gekregen. Het gezelschap werd tijdens een drugsdeal op de carpoolparking in Puurs betrapt. De twee Nederlanders probeerden nog weg te vluchten, maar reden zich vast in een doodlopende straat.

Theo Derkinderen

Een interventieploeg van de lokale politie Klein-Brabant was er in maart van vorig jaar getuige van hoe een wagen met Nederlandse nummerplaten de carpoolparking opdraaide en zich achter een andere auto parkeerde. De inzittenden van de beide voertuigen gingen in één auto zitten en dat vonden de inspecteurs verdacht. “Alles wees op een drugsdeal en daarom besliste de politie om over te gaan tot een controle. De twee Nederlanders vluchtten onmiddellijk weg met de auto, waardoor de politie de achtervolging moest inzetten. Uiteindelijk kon de wagen snel worden klemgereden in de Rijweg, omdat die straat doodliep”, zei de openbare aanklager. “Een andere politieploeg controleerde ondertussen de bestuurder van de andere auto, Maxim M., en die bleek naast een hoeveelheid hasj ook 5.000 euro op zak te hebben. Later volgde nog een huiszoeking en werd nog eens 22.000 euro en 350 gram hasj en marihuana aangetroffen.”

50 euro

Ook in de auto van de Nederlanders werden drugs aangetroffen. Heel snel werd duidelijk dat Mohamed A. en Serge A., allebei uit Roosendaal, drugskoeriers waren die een bestelling kwamen afleveren bij M. “Het was de eerste keer dat ik een drugstransport moest uitvoeren. Ik kreeg er amper 50 euro voor”, zei Serge.

Mohamed A. bleef volhouden dat hij van niets afwist en in slaap was gevallen tijdens de rit naar Puurs. Volgens hem waren ze onderweg naar Brussel om daar iets te gaan eten.

Uiteindelijk veroordeelde de rechter de drie betrokkenen tot achttien maanden cel. Voor de man uit Merchtem ging het om een straf met strenge voorwaarden. Voor de twee Nederlanders om een celstraf met uitstel.(tdk)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio