De werkzaamheden op de gewestweg tussen Lille en Gierle zijn begin december achter de rug. 

De werkzaamheden op de gewestweg tussen Lille en Gierle zijn begin december achter de rug. © RR

Aanleg fietspaden op Gierlebaan nadert eindpunt

Lille -

De werkzaamheden voor een nieuw fietspad op de N140 tussen Lille en Gierle naderen hun voltooiing. Normaal gezien zal de hinder begin december volledig achter de rug zijn.

De gewestweg N140 tussen Lille en Gierle is al sinds april van dit jaar afgesloten voor de aanleg van nieuwe fietspaden langs beide zijden en voor de vernieuwing van de waterleiding. In de werfzones is er altijd een rijstrook afgesloten en is enkel verkeer van Gierle naar Lille mogelijk. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat ervan uit, als de weersomstandigheden meevallen, dat het hele project begin december afgerond zal zijn.

Op het stuk tussen de Rechtestraat en Borze zijn de asfalteringen van het fietspad intussen afgerond. “De aannemer werkt de opritten en bermen aan en is vermoedelijk op vrijdag 22 oktober klaar”, luidt het bij AWV. “In het tussengebied, tussen Borze en de Messemakersstraat, worden de asfalteringen afgerond en de bermen en opritten aangewerkt met een vermoedelijke einddatum op vrijdag 29 oktober.” Vanaf 1 november is plaatselijk tweerichtingsverkeer tussen de Rechtestraat en de Messemakersstraat mogelijk.

De aannemer werkt nog wel verder aan het stuk tussen de Messemakersstraat en Veenzijde in Gierle. Drinkwatermaatschappij Pidpa is daar ook nog aan de slag. Half november starten daar de asfalteringswerken.(bvdl)

www.wegenvenverkeer.be/lille

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio