Broer Wouter en zus Emelie Vosters van ijskraam Cremelie organiseren samen een Halloweentocht ter ere van hun overleden broer Michiel. 

Broer Wouter en zus Emelie Vosters van ijskraam Cremelie organiseren samen een Halloweentocht ter ere van hun overleden broer Michiel. © RR

Jaar na zijn overlijden eren Emelie en Wouter hun broer Michiel (32) met Halloweentocht: “Wij waren drie handen op één buik”

DESSEL, ARENDONK -

“Onze Michiel is vorig jaar op 31 oktober begraven: in volle coronatijd, met maar veertig aanwezigen. Daarom willen we nu, als eerbetoon, een grote Halloweentocht houden voor iedereen die hem een warm hart heeft toegedragen. Onze Michiel was een echte Halloweenfan”, zegt zus Emelie Vosters (31) uit Dessel.

Eddy Meulemans

Emelie Vosters is de uitbaatster van Cremelie in de Kromstraat in Witgoor-Dessel. “Cremelie, een samentrekking van crèmerie en Emelie, is een wondermooie vondst van onze Michiel. Hij heeft die naam destijds voor mij verzonnen”, zegt Emelie trots. Op zaterdag 30 oktober organiseert ze samen met haar oudste broer Wouter (35) en haar ouders, afkomstig uit Arendonk, een bijzondere griezeltocht in Witgoor-Dessel: een Halloweentocht voor Michiel. “Een jaar lang heeft onze Michiel gevochten tegen een agressieve vorm van teelbalkanker. Op 24 oktober vorig jaar is hij gestorven. Hij was amper 32 jaar. Veel te jong”, zeggen zus Emelie en broer Wouter.

Gouden broer

Michiel, Wouter en Emelie: “Wij waren altijd drie handen op één buik.”

Michiel, Wouter en Emelie: “Wij waren altijd drie handen op één buik.” © RR

Volgens Emelie was haar jongste broer een crème van een gast. “Een gouden broer”, zegt ze zelf. “Wij waren met z’n drieën altijd drie handen op één buik. We gingen zelfs samen uit in jeugdhuis JG Scharnier, hier om de hoek in Witgoor. Onze Michiel speelde ook voetbal bij de B-reserven van Witgoor Sport en in de zaalvoetbalploeg van mijn vader in Arendonk, waar hij ook werkte. Hij was door iedereen graag gezien: een rustige kerel met een fijne humor. Tot op zijn laatste dag is hij grappen blijven maken.”

Omdat de uitvaart plaatsvond in de piekperiode van Covid-19, konden slechts enkele van zijn ontelbare vrienden en familieleden mee afscheid nemen. “En daarom leek het ons een mooi eerbetoon om vandaag, een jaar later, iedereen in het dorp uit te nodigen op een grote openbare Halloweentocht, iets waar hij zelf heel zot van was”, zeggen Emelie en Wouter. “De opbrengst gaat integraal naar Kom op tegen Kanker. Onze Michiel zal er niet mee terugkomen, maar misschien kunnen we zo wel andere mensen helpen die lijden aan deze vreselijke ziekte.”

Café De Keeper en café Sas 5

De Halloweentocht ter ere van Michiel vertrekt om 18u aan café De Keeper, tegenover de kerk van Witgoor. De tocht is vijf kilometer lang, loopt door de achterliggende bossen langs het kanaal en is volledig afgepijld. Achter de bomen en struiken onderweg zullen er geregeld duistere en bebloede figuren opduiken die je aan het schrikken proberen te brengen. Ook zijn er tal van akelige decoraties aangebracht langs het parcours, van uitgeholde pompoenen tot enge doodskisten en grafzerken. Op het einde van de tocht wordt er verse pompoensoep geserveerd aan de deelnemers, met wafels en andere versnaperingen en drank. Vooraf reserveren is verplicht, want er kunnen maar maximaal vijfhonderd mensen deelnemen.

In de namiddag, vanaf 14u, vertrekt er vanuit café Sas 5 aan het kanaal ook nog een aangepaste Halloweentocht voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Het gaat om een kindvriendelijk en vrij toegankelijk evenement, met springkastelen, grime, animatie en lekker eten en drinken. Het meest griezelige is… de kraam met suikerspinnen.

Donutijs

IJsjes worden er niet verkocht op de Halloweentocht, want het mobiele ijssalon Cremelie is maar open van maart tot september. Behalve de gewone populaire horentjes met een of meerdere ijsbollen in verschillende smaken is de ‘crèmerie van Emelie’ in Dessel en omstreken ook bekend om haar ‘donutijs’: een verse donut gevuld met artisanaal bereid roomijs en versierd met marshmallows, smarties, discospikkels of chocoladedruppels.

De huisspecialiteit van Cremelie: een verse donut gevuld met artisanaal bereid roomijs en versierd met marshmallows, smarties, discospikkels of chocoladedruppels. 

De huisspecialiteit van Cremelie: een verse donut gevuld met artisanaal bereid roomijs en versierd met marshmallows, smarties, discospikkels of chocoladedruppels. © RR

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio