© Bart Van den Langenbergh

Man (54) riskeert veroordeling voor partnergeweld

Retie

Een 54-jarige man uit Retie riskeert een veroordeling omdat hij in juli 2020 meermaals zijn toenmalige vrouw bij de haren zou hebben getrokken.

De vrouw stapte op 16 juli 2020 compleet overstuur en met haar dochtertje op de arm het politiekantoor binnen. Ze meldde dat ze het slachtoffer was geworden van haar partner F.G. “Volgens haar had de man een alcoholprobleem en kwam hij geregeld dronken thuis”, aldus openbare aanklager Bo Piedfort. “Die bewuste avond kwam hij dronken aan en viel hij in slaap op het toilet. De vrouw maakte van de gelegenheid gebruik om zijn gsm te checken en ontdekte berichtjes aan een vrouw met wie hij eerder een relatie had.” Toen de partner die vrouw wilde bellen, werd G. wakker en trok hij haar met de haren uit het bed. Hij gooide ook twee gsm-toestellen stuk.

Het slachtoffer besliste om haar koffers te pakken en de volgende ochtend te vertrekken. Op de oprit van hun woning kwam het wat later opnieuw tot een schermutseling, waarbij er aan de haren werd getrokken. De beklaagde riskeert een celstraf van zes maanden met probatie-uitstel en een boete van 400 euro. De verdediging betwistte de aantijgingen. “Er is in dit dossier niets bewezen en er is geen enkel spoor van geweld dat mijn cliënt zou hebben uitgeoefend”, pleitte meester Johan Michielsen. Vonnis op 16 november. (bvdl)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio