Een bord verwelkomt de weggebruikers in Lapland. 

Een bord verwelkomt de weggebruikers in Lapland. © Neel Vermeiren

Ligt Wuustwezel in Lapland? Ludieke actie om slecht wegdek aan te klagen

Wuustwezel -

Wie vanuit Nederland België binnenrijdt via de Bredabaan, ziet even voorbij zaal Europa een bord staan met de tekst ‘Welkom in Lapland’. Het is een aanklacht tegen het slechte wegdek.

De Bredabaan in Braken, aan de grens met Nederland, is in slechte staat. Eerder klaagden de buurtbewoners al over putten in de asfalt. Die werden gevuld en wanneer er nu een slechte strook is, komt er een brokje nieuwe asfalt. Het wegdek heeft het uitzicht van een lappendeken met diverse stroken asfalt. Onbekenden plaatsten een bord ‘Welkom in Lapland’, als aanklacht tegen de opgelapte weg.

“Ik weet niet wie het bord plaatste”, zegt voorbijganger Jules (65). “Maar ik begrijp deze ludieke actie wel. Als je met de auto vanuit Nederland België binnenrijdt via de Bredabaan, zou je als passagier met de ogen dicht kunnen zeggen wanneer je de grens overschrijdt. Van een mooi wegdek gaat het over in een hobbelig parcours. Begrijpelijk dat de Nederlanders lachen met de staat van onze wegen.”

Het is niet dat er niets gebeurt aan de Bredabaan. Van Wuustwezel tot Brasschaat zijn al grote delen grondig aangepakt door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Zo kreeg de weg tussen Gooreind en Maria-ter-Heide een volledig nieuwe inrichting met vrijliggende fietspaden en kreeg de Bredabaan tussen Schutsdijk en Beersgat een nieuw wegdek.

“Wij kaartten het probleem van het slechte wegdek in Braken al meermaals aan bij AWV”, zegt schepen van Openbare Werken Kris Van Looveren (CD&V). “Maar momenteel krijgen we te horen dat er anderen prioriteiten zijn.” Het gedeelte tussen de kern van Braken en grens staat wel op de planning. Er komen ook vrijliggende fietspaden tot aan de grens met Nederland. vw

Het wegdek van de Bredabaan in Braken is een lappendeken van asfaltlagen.

Het wegdek van de Bredabaan in Braken is een lappendeken van asfaltlagen. © Neel Vermeiren

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio