© Bart Van den Langenbergh

Vrouw verliest bewustzijn nadat man haar keel dichtknijpt

Weelde

Een 45-jarige man uit Weelde (Ravels) stond terecht omdat hij tijdens een ruzie de keel van zijn toenmalige vrouw had dichtgeknepen. “De vrouw verloor even het bewustzijn”, zei haar advocate.

P.P. uit Weelde was op 20 februari 2016 in een echtscheiding verwikkeld toen hij door het lint ging. De man moest zich na ruim vijf jaar voor de correctionele rechtbank in Turnhout verantwoorden voor partnergeweld. “Hij heeft haar bij haar armen tegen de grond gegooid. Daarna heeft hij met beide handen haar keel dichtgeknepen tot ze even het bewustzijn verloor”, zei de advocate van de intussen ex-vrouw van P.

De man belde die dag zelf de hulpdiensten en gaf toe dat hij haar had aangevallen. “Maar hij plaatste zichzelf in een slachtofferrol door te stellen dat zijn vrouw hém het bloed onder zijn nagels vandaan haalde”, schetste openbare aanklager Bo Piedfort. De veertiger riskeert een gevangenisstraf van vijftien maanden met voorwaarden zoals een cursus agressiebeheersing.

Volgens de verdediging werden de feiten uitgelokt. “Er zijn geen elementen van een zwaar misdrijf. De keel werd hooguit vijf seconden dichtgeknepen”, pleitte meester Ronny Ceusters. Vonnis op 16 november. (bvdl)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio