Familie en vrienden ven Kevin de Coster zetten zich elk jaar opnieuw in voor Kom Op Tegen Kanker. 

Familie en vrienden ven Kevin de Coster zetten zich elk jaar opnieuw in voor Kom Op Tegen Kanker. © RR

Actiegroep Kevin de Coster zit zonder band voor uitverkochte benefiet

Brecht -

De organisatoren van de Memorial Kevin de Coster op 13 november zitten met de handen in het haar. In twee weken tijd was de benefietbarbecue uitverkocht, alleen laat de coverband het nu last minute afweten. “We vinden momenteel geen nieuwe band die belangeloos voor Kom Op Tegen Kanker wil optreden”, vertelt Dirk de Coster.

Dirk en Nadine de Coster uit Sint-Job verloren op 16 maart 2016 hun zoon Kevin aan een slepende ziekte. Sindsdien zet de hele familie, dochter Kelly incluis, en enkele goede vrienden zich in voor Kom Op Tegen Kanker.

In 2016 verloor Kevin de Coster de strijd tegen kanker.

In 2016 verloor Kevin de Coster de strijd tegen kanker. © RR

Sinds 2017 organiseren ze jaarlijks de Memorial Kevin de Coster. In 2019 leverde die benefiet nog een recordbedrag van ruim 3.600 euro op. De actiegroep neemt na het coronajaar de draad weer op en met succes.

“In twee weken tijd was de barbecue volzet. Op de afterparty om 21.30u is iedereen nog welkom om een pint te komen pakken, alleen heeft de coverband die belangeloos kwam optreden intussen afgezegd. Wegens onvoorziene en begrijpelijke omstandigheden, dat wel. We contacteerden al diverse bands, maar niemand wil gratis optreden. Ook niet voor Kom Op Tegen Kanker”, vertelt Dirk de Coster.

Het eerste benefiet in 2017 vond plaats in Overbroek. Daarna werd de zaal te klein en moest de actiegroep uitwijken naar Zoersel.

Het eerste benefiet in 2017 vond plaats in Overbroek. Daarna werd de zaal te klein en moest de actiegroep uitwijken naar Zoersel. © Elke Lamens

“Mochten er lezers zijn die ons alsnog kunnen helpen, mogen ze me altijd contacteren.” Memorial Kevin de Coster vindt plaats op 13 november in Feestzaal Harmonie, Bethaniënlei 108B in Zoersel.

  (ella)

0471.843.052, kevin.d.c.komoptegenkanker@hotmail.com

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio