De jarige kunstenaar Marc Daneels samen met zijn kinderen Silke en Doris en districtsschepen Marc Elseviers. 

De jarige kunstenaar Marc Daneels samen met zijn kinderen Silke en Doris en districtsschepen Marc Elseviers. © Marc Wouters

Marc Daneels viert 65ste verjaardag met expo in cultuurstation Tracé

EKEREN -

Marc Daneels viert zijn 65st verjaardag met een tentoonstelling van zijn werk in Cultuurstation Tracé. Hij betrekt er meteen zijn creatieve kinderen bij: Silke Van Hees en Doris Daneels. Silke is grafisch ontwerpster en Doris werkt met neon.

Cultuurstation Tracé aan de Veltwijcklaan bruist weer van nieuw leven. Marc Daneels ligt samen met Stef Van Eyck, Ingrid Van der Heyden en Jan Schutters aan de basis van Tracé. In 2022 bestaat het cultuurstation 25 jaar. Daneels is een allround kunstenaar. “Het is een man van weinig woorden, maar met des te meer talent”, zegt Stef Van Eyck. De lockdown gaf Marc meer tijd om zijn creativiteit bot te vieren. Marc werkt in stilte, exposeren doet hij weinig. Maar wie zijn kunst ontdekt is er meteen voor gewonnen. Cultuur districtsschepen Marc Elseviers (N-VA) was erg geboeid door het werk van Daneels. Hij vond het ook mooi dat Marc zijn kinderen bij zijn expo betrekt. ”De appel valt niet ver van de boom.” 

In Tracé toont Silke een aantal miniatuurtjes die zij tijdens haar reis naar Zweden maakte.

In Tracé toont Silke een aantal miniatuurtjes die zij tijdens haar reis naar Zweden maakte. © Marc Wouters

Silke werkt al meer dan 15 jaar als zelfstandig grafisch vormgever en illustrator onder de naam Dasi. Haar jongste creatie is de grafische verwerking van ‘Molse dorpszichten in beeld en woord (1870-1905). In Tracé toont Silke een aantal schetsen die ze in haar vrije tijd maakte.

Marc Daneels 65.

Marc Daneels 65. © Marc Wouters

Doris werkt met neon en laat zich inspireren door religieuze manuscripten. In de evenementen sector is vooral gekend door zijn bedrijf Photomatique. In een retro fotocabine kan je met een druk op de knop glamoureuze foto‘s van jezelf of vrienden maken.

De tentoonstelling is Tracé is nog open woensdag 20 en 27 oktober van 19.30 tot 22u, zaterdag 23 en zondag 24 oktober van 14 tot 18u.  (mawo )

https://tracecultuurstation.be

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio