De werken in de Kammenstraat zijn gestart. Tegen de zomer 2022 moet de straat helemaal klaar zijn. 

De werken in de Kammenstraat zijn gestart. Tegen de zomer 2022 moet de straat helemaal klaar zijn. © Elke Lamens

Werken Kammenstraat van start: nieuw wegdek en riolering tegen zomer 2022

Essen -

Ruim 1.400 meter riolering, 620 meter nieuw wegdek en 34 bomen krijgt de nieuwe Kammenstraat. De grote werken aan de straat zijn gestart, een investering van ruim 1,3 miljoen euro. Voor de zomer van 2022 moet de nieuwe straat een feit zijn.

Tussen de Witzenbergstraat en Schepen Veraartstraat wordt nu eerst een tijdelijke parking aangelegd. Hier kunnen bewoners hun wagen tijdens de werken kwijt. Volgende week maandag, op 25 oktober, starten de werken aan het kruispunt van de Grensstraat en de Kammenstraat. Daar komt een betonnen put waar heel wat rioleringsbuizen samenkomen.

Het infomoment op 7 oktober in Het Volkshuis werd druk bijgewoond door de bewoners van de Kammenstraat en omgeving.

Het infomoment op 7 oktober in Het Volkshuis werd druk bijgewoond door de bewoners van de Kammenstraat en omgeving. © RR

De Kammenstraat krijgt een gescheiden riolering. Het vuile water gaat naar het zuiveringsstation, het regenwater naar waterlopen en grachten. Die van de Grensstraat worden daarvoor overigens geherprofileerd. De werken duren tot midden februari en vorderen van de Grensstraat naar de Stationsstraat.

Vanaf december wordt het nieuwe wegdek aangelegd. Eind april moet dat er liggen. Daarin zit ook de heraanleg van het pleintje Lazaret vervat. Dat wordt een groenzone met veertien parkeerplaatsen in grasdals. Het kruispunt van de Hemelrijkweg wordt verhoogd en krijgt een veiliger fietsoversteek. Daar is ook plaats voor veertien parkeerplaatsen. De Kammenstraat wordt overigens een zone 30 met verkeersremmende maatregelen als asverschuivingen en blokken zoals in Hondsberg.

De Kammenstraat krijgt hetzelfde uitzicht als Hondsberg.

De Kammenstraat krijgt hetzelfde uitzicht als Hondsberg. © RR

De werken nemen 116 werkdagen in beslag. De gemeente investeert ruim 969.000 euro, Fluvius 365.550 euro. ella

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio