©  ISOPIX

Real Madrid-coach Ancelotti toont medelijden met Eden Hazard: “Hij is de problemen beu”

Geen Eden Hazard (30) op het wedstrijdblad bij Real Madrid voor het Champions League-duel tegen Shakhtar Donetsk van dinsdagavond. De aanvoerder van de Rode Duivels werd door coach Carlo Ancelotti uit de selectie gelaten voor de verplaatsing naar Oekraïne. Tijdens een persbabbel voor de wedstrijd legde de Italiaan uit dat “niemand meer gefrustreerd is door blessures” dan Hazard.

Jonas WithouckBron: BELGA

Sinds zijn miljoenentransfer in 2019 van Chelsea naar de Koninklijke kende Eden Hazard heel wat fysieke problemen. Nog maar vier keer maakte hij de 90 minuten vol voor Real en met amper vijf goals in 51 matchen blijven ook zijn statistieken verder onder de verwachtingen. 

Dit seizoen leek er wel wat beterschap in zicht. Hazard startte al vijf keer in de basis bij Real, goed voor acht wedstrijden en 382 minuten, maar zijn afwezigheid in Donetsk lijkt opnieuw geen goed nieuws. Hazard moest door spierproblemen ook al forfait geven voor de troostfinale van de Nations League tegen Italië op 10 oktober.

 

 ©  REUTERS

“Hazard is het beu om deze problemen te hebben. Hij is niet geblesseerd maar hij is overbelast”, legde Ancelotti uit. “Niemand is meer gefrustreerd dan Hazard. Ik denk dat hij weer beschikbaar zal zijn tegen Barcelona of Osasuna.”

Real speelt de Clasico op het veld van Barcelona zondag (24 oktober). Volgende woensdag (27 oktober) wacht een thuiswedstrijd tegen Osasuna.

 

 ©  PRESSE SPORTS

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio