The Weeknd annuleert concerten in Sportpaleis, CEO toont begrip: “Eigenlijk siert dit hem”

The Weeknd annuleert zijn twee concerten in het Antwerpse Sportpaleis op 28 en 29 september 2022. De Canadese popster heeft op Twitter laten weten dat de volledige “After Hours”-tour opschuift en begint in de zomer van 2022. Wie al tickets had gekocht voor de concerten in het Sportpaleis, krijgt zijn geld terug. Jan Van Esbroeck, CEO van het Sportpaleis, vindt de annulatie een spijtige zaak. “Maar langs de andere kant siert dit de muzikant ook wel.”

dvd

“Omwille van de beperkingen in de concertzalen en de vraag naar meer optredens, wil ik iets groters en specialer doen”, zegt The Weeknd op Twitter. “Tickets worden automatisch terugbetaald en wie al een ticket had, krijgt voorrang bij de verkoop van de nieuwe concerten.”

De nieuwe wereldtournee begint in de zomer van 2022, maar of hij dan alsnog België zal aandoen, is voorlopig niet bekend. “Iedereen die een ticket had gekocht, heeft intussen een persoonlijke mail ontvangen en zal zijn entreegeld terugkrijgen”, zegt CEO Jan Van Esbroeck van het Sportpaleis. “Als er nog een concert komt en de ticketverkoop verloopt via ons – dat is niet altijd het geval –, dan kan er een systeem uitgewerkt worden waarbij zij die al een ticket hadden, voorrang krijgen.”

Geëvolueerd

De annulatie is vervelend voor het Sportpaleis, maar Van Esbroeck heeft ook begrip voor de beslissing. “De tour die gepland stond, draait rond muziek die hij twee jaar geleden schreef. Intussen is hij als muzikant geëvolueerd, heeft hij weer nieuwe muziek geschreven en komt er allicht binnenkort een nieuw album uit. Het siert hem dat hij tegen zijn publiek zegt: ‘Hier heb je niet voor betaald, beoordeel me op mijn nieuwe muziek en beslis dan of je alsnog een ticket wil kopen’.

De 31-jarige The Weeknd, geboren als Abel Makkonen Tesfaye in Toronto, Canada, tekende zijn eerste platencontract in 2012. Sindsdien groeide de 31-jarige uit tot een van de grootste popsterren ter wereld. Typerend is zijn unieke stemgeluid, dat doet denken aan Michael Jackson en Prince. Zijn laatste album, After Hours uit 2020, is een verpletterend succes, met “Blinding Lights” als grootste wereldhit.