Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme houdt de moed erin na slecht nieuws: “Ik blijf vechten”

Maandag raakte bekend dat er opnieuw kankercellen zijn gevonden bij Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme. “We wisten het al even, maar we wilden het nog even voor onszelf houden, het slechte nieuws”, vertelt hij in ‘De grote Peter Van de Veire ochtendshow’.

“Een zware klap”, vertelt Van Damme in ‘De grote Peter Van de Veire ochtendshow’ op MNM. Hij is dinsdagavond te zien in de documentaire ‘Miguel’ op één, naar aanleiding van de ‘Dag tegen kanker’. “Het is immens zwaar. Ik was 20 en in de fleur van mijn leven. Opeens krijg je telefoon dat je naar het ziekenhuis moet komen en dat je leukemie hebt.”

Helaas werd er bij Van Damme recent voor de vijfde keer leukemie vastgesteld. “Voor dit scenario had ik wel een beetje gevreesd”, zei Van Damme. “De afgelopen jaren is het altijd zo geweest dat ik na goed nieuws slecht nieuws kreeg. Elk verval komt altijd op een moment dat je het niet verwacht.”

Binnenkort moet de doelman van Cercle Brugge aan een nieuwe chemokuur beginnen. Zijn kracht haalt hij uit de steun van vrienden, familie en vooral zijn dochtertje van vijf maanden. “Met haar gaat het heel goed. Met verbazing zit ik altijd naar haar te kijken. Ze is het mooiste dat er is en een houvast voor mij. Ik heb er hard voor gevochten om toch bij de bevalling te kunnen zijn.”

LEES OOK: Verschrikkelijk nieuws voor Cercle-doelman Miguel Van Damme: opnieuw kankercellen aangetroffen in bloed

(tact)

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL