Sofie en Bart De Pauw 

Sofie en Bart De Pauw ©  © VRT

Zus van Bart De Pauw praat na vier jaar over proces van haar broer: “Hij komt nooit meer op televisie”

Sofie De Pauw (51), zus van Bart De Pauw, heeft in Dag Allemaal een interview gegeven over de impact die het proces van haar broer op haar familie heeft gehad. “Ze hebben Bart geraakt in zijn kern, in zijn humor. Ze hebben hem voor een stuk kapotgemaakt”, zegt ze.

SVO

Pas nu praat Sofie De Pauw voor het eerst, zodat ze het proces niet in gedrang zou brengen. In het interview heeft ze het over een “afrekening en karaktermoord” en had ze problemen met de rol van Liesbet Stevens van het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Er was volgens haar geen ruimte voor een vermoeden van onschuld of het “recht op een eerlijk proces”, schrijft de krant.

Op de vraag of Sofie De Pauw haar broer ooit nog programma’s ziet maken, zonder zelf op het voorplan te treden, is het antwoord duidelijk: “Nee. Ze hebben Bart geraakt in zijn kern, in zijn humor. Ze hebben hem voor een stuk kapotgemaakt, ’t is niet meer mijn broer zoals ik hem kende. De sprankel in zijn ogen is uitgedoofd. Ik vond hem altijd op z’n grappigst bij ons aan de keukentafel en die momenten zijn we voorgoed kwijt.”

En als gevraagd wordt of De Pauw ooit nog op tv te zien zal zijn, klinkt het even stellig: “Het antwoord is duidelijk: nee. Bart komt nooit meer op televisie. Los van schuld of onschuld. Hij is gecanceld. Dertig jaar televisiewerk is tenietgedaan.”

LEES OOK: Meer klachten over grensoverschrijdend gedrag na rechtszaak De Pauw

LEES OOK: Drie vrouwelijke rechters beslissen over schuld of onschuld van Bart De Pauw: “Hij is niet bij voorbaat verloren”