Turnhoutse actrice Sien Diels (74), bekend van ‘Sesamstraat’, is overleden

Turnhout -

De Turnhoutse actrice Sien Diels is op 74-jarige leeftijd overleden. Dat schrijft VRT NWS maandagavond. De actrice is bekend als Sien uit Sesamstraat.  Diels speelde 36 jaar lang één van de vaste rollen in het Nederlandse kinderprogramma.

Bron: BELGA

Sien Diels is afkomstig van Turnhout, maar woonde al jaren in de regio Leuven. Ze studeerde in 1969 af in de richting toneel aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel, en was nadien actief bij het Mechels Miniatuur Theater en bij Theater Malpertuis.

Sesamstraat, een programma dat aanvankelijk van Belgisch-Nederlandse coproductie was, besloot om een Vlaamse acteur de hoofdrol te geven. Daarom werd Sien Diels van 1976 tot 2012 Sien van Sesamstraat: de moederfiguur voor de poppen in de reeks, met een eigen winkel waar de bewoners van Sesamstraat hun boodschappen deden.

 

 ©  BELGAIMAGE

Diels vertolkte ook enkele gastrollen in andere televisieprogramma’s, zoals Thuis, Witse, Heterdaad, F.C. De Kampioenen, Sedes & Belli en Flikken. In 2010 ging ze met pensioen. Tot dan bleef ze lesgeven aan het conservatorium in Mechelen.