© IF

Leerlingen atheneum Klein-Brabant krijgen STEM-workshop

Bornem -

De leerlingen uit de tweede en derde graad die bij GO! atheneum Klein-Brabant in Bornem een wetenschappelijke richting volgen, kregen een STEM-workshop over fotonica, begeleid door het internationaal gerenommeerde onderzoeksteam ‘B-PHOT Brussels Photonics’ van de Vrije Universiteit Brussel.

Guy Delforge

Om het tienjarig bestaan van haar ‘Photonics Explorer Kit’ in de kijker te zetten, trekt het B-PHOT-team van VUB op pad. De Photonics Explorer kit is ontwikkeld voor Europese leerlingen uit de tweede en derde graad secundair onderwijs. Elke kit bevat voldoende, duurzaam en veelzijdig materiaal om experimenten uit te voeren met een klas leerlingen. Dat wordt ondersteund door een didactisch kader, bestaande uit werkbladen, informatiebladen, docentenhandleiding en multimedia materiaal.


 

 © IF

“We zetten de leerlingen aan het werk met onze verschillende pakketten: de Photonics Explorer, de zapperhandschoen, de WiFi-RGB-lamp en de diaprojector”, zegt Tine De Pauw, Outreach & STEM Officer van B-PHOT. “Tijdens de les worden beelden gemaakt om het promotiemateriaal van het project een update te geven. In ruil voor de beelden die we tijdens de workshop maken, krijgt de school het materiaal van deze pakketten gratis aangeboden.”


 

 © IF

Hedwig Wuyts, leerkracht GO! atheneum Klein-Brabant, is enthousiast: “Enkele maanden geleden schreef ik onze school in voor dit STEM-project. Ik ben heel tevreden dat het team met een filmploeg naar onze school kwam en onze leerlingen in de namiddag een STEM-workshop over fotonica kregen.”

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio