© ATV

Vaccinatiedorp Spoor Oost blijft langer operationeel voor derde prik, extra locaties openen na midden november

Antwerpen -

Om alle 65-plussers zo efficiënt en snel mogelijk te vaccineren, heeft stad Antwerpen beslist om het vaccinatiedorp aan Spoor Oost open te houden tot midden november. Daarna zullen er nieuwe locaties beschikbaar zijn zoals Antwerp Expo en Kinepolis Antwerpen.

Zo’n 100.000 inwoners in Antwerpen die 65 of ouder zijn, zullen tegen eind november hun uitnodiging ontvangen hebben voor een herhalingsvaccin. Om iedereen sneller een derde prik toe te dienen, heeft stad Antwerpen beslist om het vaccinatiedorp VacCovid aan Spoor Oost tot midden november open te houden.

Na midden november zullen er verschillende nieuwe locaties geopend worden in de stad en de vier randgemeenten, waaronder Antwerp Expo aan de Jan Van Rijswijcklaan en Kinepolis Antwerpen aan de Noorderlaan. “De bedoeling van deze tijdelijke centra is om op korte tijd grote groepen te kunnen vaccineren, zonder de uitgebreide infrastructuur van het vaccinatiedorp VacCovid op Spoor Oost”, aldus Jan Stroobants, ZNA-Spoedarts en coördinator van VacCovid.

Tegelijkertijd worden er begin december lokale vaccinatiedagen georganiseerd, onder meer op Linkeroever, Stabroek, Schoten en Wommelgem. Deze lokale vaccinatiedagen zijn bedoeld voor senioren die moeilijk te been zijn en zich niet tot aan de grotere locaties kunnen verplaatsen.(sdb)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio