Ook in de bib kan je een UiTPAS kopen.  

Ook in de bib kan je een UiTPAS kopen.  © koen fasseur

Stabroek aan de kop qua verkoop UiTPAS

Stabroek -

Begin deze maand lanceerden de gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem en Wuustwezel de regionale UiTPAS Van Polder tot Kempen. Stabroek heropende maandag de bib en meteen ook een verkooppunt voor die UiTPAS.

De bibliotheek in Stabroek heropende maandag 18 de deuren na een verplichte sluiting van meer dan ten dagen vanwege de integratie van het nieuw bibliotheeksysteem “Wise. Vanaf nu biedt de bib ook de UiTPAS te koop aan tegen vijf euro. Met deze vrijetijdspas kan je punten sparen en inruilen wanneer je deelneemt aan sport-, cultuur-, of jeugdactiviteiten.

Het schepencollege maakte van die mogelijkheid gebruik om samen een UiTPAS te kopen. Zij waren echter verre van de eersten die dat deden. Katleen Pyl, Stabroeks coördinator van de vrijetijdsdiensten : “In totaal kochten al ruim 170 inwoners een UiTPAS. Meteen is Stabroek bij de koplopers in de regio wat betreft het aantal verkochte passen tot nu toe. Daar is ook een verklaring voor. Iedereen die in aanmerking komt voor een verminderde bijdrage omwille van een karig inkomen hebben we gecontacteerd. Velen zijn hierop ingegaan en konden de UiTPAS kopen voor slechts één euro. Zij hebben recht op 80 procent korting voor deelname aan alle UiTPAS-activiteiten in de regio van Polder tot Kempen.”

Wie een vrijetijdspas aankoopt, krijgt meteen ook een welkomstgeschenk. In Stabroek kies je uit vier postkaarten met locaties in de gemeente, een usb-stick of kleutpotloden. (evdw)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio