©  BELGA

Standard deelt zelf stadionverbod uit aan ‘bommengooier’ van Romo

Standard heeft de supporter die in de slotfase van de match tegen OH Leuven een voetzoeker richting Rafael Romo gooide geïdentificeerd. De Rouches zullen de man zelf de toegang tot het stadion ontzeggen.

bfa

LEES OOK: KV Mechelen veroordeelt voetzoeker van eigen fans na meldingen gehoorschade: “Dit kan niet”

Het was schrikken voor Romo in de slotminuut van de tumultueuze Standard-OHL van zaterdagavond. Vanuit de tribune werd een er voetzoeker tegen het hoofd van de Leuvense doelman gegooid. De Venezolaan hoorde een uur na de match nog altijd niets door het rechteroor.

Intussen heeft de Luikse club de gooier van het vuurwerk weten identificeren. “Dankzij de camera’s in het stadion werd de dader geïdentificeerd en deze zal streng worden gesanctioneerd door de autoriteiten, maar ook door onze club, die hem de toegang tot ons stadion zal ontzeggen voor de maximaal mogelijke periode”, communiceren de Rouches.

 

 ©  BELGA

Standard spreekt verder van “een totaal onverantwoorde actie die zijn plaats niet heeft in een voetbalstadion”. “Onze club heeft geen enkel probleem met de vrijheid van meningsuiting (spandoeken, negatieve gezangen, fluitconcerten gericht aan het bestuur, nvdr.) die deel uitmaakt van het voetbal. Onze supporters hebben het recht om hun ongenoegen te uiten wanneer de sportieve situatie niet aan hun verwachtingen voldoet. Maar alle handelingen die de fysieke integriteit van anderen in het gevaar brengen zijn geheel verboden en zullen zeer streng worden bestraft volgens het nultolerantie-principe.”

“We willen Rafael Romo nogmaals onze oprechte excuses aanbieden en hopen dat zijn gezondheidstoestand snel weer normaal zal zijn”, valt er nog te lezen in het persbericht. Voorzitter Bruno Venanzi en CEO Alexandre Grosjean waren na de match hun excuses al gaan aanbieden in de Leuvense kleedkamer.

MEER OVER Standard de Liège

MEER OVER VOETBAL