Mark maakt meteen plannen voor het winterseizoen. 

Mark maakt meteen plannen voor het winterseizoen. © Filip Spoelders

Uitbater de De Schrans mag verder doen dankzij nieuwe overeenkomst

Edegem -

Mark Plathukin blijft ook de volgende jaren de uitbater van horecazaak De Schrans aan het Molenveld in Edegem. Hij sloot een samenwerkingsovereenkomst met vzw Dekenaat Rupel-Nete Regio Kontich, de eigenaar van de site aan de Sint-Jozefkerk.

Een tweetal weken geleden meldde Mark zelf dat hij de zaak op 24 december zou verlaten omdat er geen overeenkomst werd gevonden met het dekenaat. Pastoor Tom Schellekens gaf als voorzitter van de vzw aan dat de deur voor onderhandelingen open zou blijven. Hiervan hebben beide partijen gebruik van gemaakt.

“In alle discretie en vooral zonder inmenging of druk van buitenaf, hebben beide partijen rustig de tijd genomen om alle aspecten van de uitbating samen te bekijken en te ontleden. Dit heeft geleid tot een nieuwe, gezonde en evenwichtige overeenkomst, waarin beide betrokkenen zich volmondig kunnen vinden. De wijk Molenveld kan dus opgelucht ademen: de sociale ontmoetingsplek blijft bestaan”, laat de vzw weten.

Ook Mark is tevreden. “We hebben samen een mooie overeenkomst gesloten. Ik ben erg blij dat we verder kunnen met ons project.” (fisp)