Explosief gegooid naar bandencentrale op het Kiel, parket onderzoekt link met drugsmilieu

In de Van Halmalestraat op het Kiel is vrijdagnacht een explosief ontploft tegen de garagepoort van een bandencentrale. Het Antwerps parket onderzoekt een link met het drugsmilieu. Niemand raakte gewond.

Het incident moet zich hebben afgespeeld rond 2.45u vrijdagnacht. Omwonenden hoorden een luide knal en belden naar de politie. Die stelde een veiligheidsperimeter in voor verder onderzoek, ook ontmijningsdienst Dovo en het gerechtelijk labo kwamen ter plaatse. “Niemand raakte gewond, maar er was wel schade aan de garagepoort en een raam van een bandencentrale”, zegt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerps parket.

Het verdere onderzoek is in handen van de federale gerechtelijke politie. Daaruit moet onder meer blijken of het incident gelinkt kan worden aan het drugsmilieu. Volgens onze informatie is de familie E.B. eigenaar van de bandencentrale.

Operatie Nachtwacht

Een van de zonen, Ilyas E.B., wordt ook gelinkt aan Mohamed C., een Antwerpse crimineel bijgenaamd ‘De Algerijn’. Volgens het drugsmilieu waren beide mannen begin 2020 verantwoordelijk voor het verdwijnen van een partij van 200 tot 300 kilo cocaïne. De blokken coke zouden de stempel ‘RM 035’ – een verwijzing naar het exclusieve Zwitserse horlogemerk Richard Mille – gedragen hebben.

Het conflict in het drugsmilieu, wat uiteindelijk zou leiden tot de start van Operatie Nachtwacht, bereikt eind juni 2020 een hoogtepunt als Franse gangsters De Algerijn proberen te kidnappen. Hun poging mislukte, C. kon zich losrukken en sloeg op de vlucht. De Fransen reden zich vervolgens vast op de Antwerpse Ring, waar ze klemgereden en overmeesterd werden door het snelleresponsteam van de Antwerpse politie.

OVERZICHT. Dit is de ellenlange lijst van drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

 jtp, vdaa

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio