© ATV

Andy Murray blikvanger in Antwerpen: “Mijn zege hier was mijn mooiste herinnering van 2019”

Andy Murray is de grote blikvanger van de European Open in Antwerpen. De 34-jarige Schot won het tennistoernooi in 2019, meteen ook zijn laatste toernooizege in het enkelspel. Hij versloeg destijds de Zwitser Stan Wawrinka in de finale. Maandag keek hij met veel goede herinneringen terug.

havgBron: belga

De voormalige nummer één van de wereld sukkelt intussen al enkele jaren met blessureleed, maar is in Antwerpen dit jaar opnieuw van de partij. Murray, momenteel 172e van de wereld, treft dinsdagavond in de eerste ronde de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 48). Bij winst wacht in de tweede ronde de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 13), het tweede reekshoofd. Schwartzman is vrij in de eerste ronde.

“Mijn overwinning in Antwerpen was mijn mooiste herinnering van 2019”, keek Murray maandag op zijn persbabbel nog even terug. “Die eindzege kwam onverwacht, gezien alle blessures die ik op dat moment had doorstaan. Ik heb grotere toernooien gewonnen in mijn carrière, maar Antwerpen was één van de moeilijkste titels om binnen te halen. Het was een lange, harde weg, en ik heb er mooie herinneringen aan. Mijn vorm is op dit moment vergelijkbaar met destijds, maar misschien heb ik wel iets meer zelfvertrouwen nu.”

 

 ©  BELGA

De European Open valt dit jaar net na het Masters 1.000-toernooi in Indian Wells. Murray haalde in de Verenigde Staten de derde ronde, waar Alexander Zverev (ATP 4) te sterk bleek. Vanuit Indian Wells reisde hij rechtstreeks door naar Antwerpen.

“Het was een lange trip, niet evident met de jetlag en het uurverschil”, beaamde Murray. “Ik kom hier misschien iets frisser aan, omdat ik minder speelde dan sommige andere spelers. Op dit tijdstip van het seizoen moet je je intelligent voorbereiden. Ik heb enkele dagen rust genomen na Indian Wells en ben zondag in Antwerpen toegekomen.”

Kim Clijsters zei een tijdje geleden dat Andy Murray haar had geïnspireerd een comeback te ondernemen. “Dat vind ik een beetje bizar”, reageerde Murray. “Ik heb haar zien spelen op een moment dat ik 17 jaar was, in 2004 was dat denk ik. En ik zag haar recent opnieuw spelen. Ze slaat nog altijd op dezelfde fantastische manier tegen een bal. Ze heeft nood aan meer matchen en kan fysiek nog verbeteren, maar ik ben er zeker van dat ze nog wedstrijden op het hoogste niveau kan winnen.”

LEES OOK: De lancering van Henin en de uitzwaai van Clijsters: Antwerpen al 40 jaar Belgische hotspot van toptennis

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio