Eigenaar Ian van Club Amai vraagt aan de klanten geen coronabewijs, want dat legt de overheid ook niet op. “Wij volgen gewoon de regels.” © koen fasseur

Parenclub Club Amai krijgt dreigbrief: “We gebruiken geweld als niet-gevaccineerde koppels geweigerd worden”

Hoogstraten -

Pas op het allerlaatste moment, op 2 oktober, opende parenclub Club Amai in Meer (Hoogstraten) na een lange sluiting weer de deuren. Sinds de opening kan uitbater Ian opnieuw op heel wat enthousiaste klanten rekenen. Al krijgt hij ook commentaar: de ene klant vindt dat er niet genoeg wordt gecontroleerd en een andere stuurde zelfs een brief waarin met geweld gedreigd wordt, als de controles te streng zouden worden.

Britt Peeters

“Die dreigbrief heb ik aan de inkom gelegd, tussen de felicitatiekaartjes”, lacht uitbater Ian Meesschaert. “Gaat u ook meedoen aan de nazipraktijken uit de jaren twintig van vorige eeuw, waarbij mensen uitgesloten werden? Als dat zo is, zal ik met een aantal niet-gevaccineerde koppels de toegang komen eisen. Bij weigering zal er geweld gebruikt worden”, zo stond in een notendop in de brief te lezen.

“Er zijn altijd voor- en tegenstanders”, zegt Ian. “Maar de mensen die hier komen, zijn echte libertijnen: ze houden van vrijheid, doen waar ze zin in hebben en houden zich niet te veel bezig met regeltjes. Wie zich echt niet veilig voelt, komt ook gewoon niet. Daar heb ik geen problemen mee.” De negatieve commentaar weerklinkt dus in twee richtingen: er zijn ook klanten die het hebben over te veel in plaats van te weinig controle.

“Geen veilig gevoel”

“Er zijn te veel Nederlanders in Club Amai. Je weet niet zeker of ze gevaccineerd zijn, want dat wordt niet gecontroleerd. Het is niet eerlijk dat zij de grens oversteken om naar de Belgische clubs te komen. Er is geen veilig gevoel”, vertelt een vermeende klant over Club Amai aan Gazet van Antwerpen. “Ik vermoed dat het om een jaloerse concullega gaat, want wij hebben die commentaar nog niet gekregen en er is nog niemand aan de ingang teruggedraaid”, aldus Ian.

“En we hebben nu niet meer Nederlandse klanten dan anders”, reageert Ians broer Alan. “Het tankstation aan de overkant ziet meer Nederlanders dan wij.” Het is in parenclubs overigens niet verplicht om aan klanten een coronabewijs te vragen. Dat moet pas vanaf vijfhonderd gasten, zoals bij alle andere evenementen die binnen plaatsvinden.

Volgens de regels

“Wij volgen dus gewoon de regels van de overheid”, zegt eigenaar Ian. “Als die veranderen, veranderen wij mee. Maar nu doen wij helemaal niets verkeerd. Wij zijn trouwens de laatste club geweest die is opengegaan. Het mocht officieel al voor 2 oktober, als we de horecaregels zouden volgen. Maar dat vonden wij niet logisch. We hebben speciaal gewacht, om alles zo goed mogelijk te kunnen organiseren. Bovendien installeerden we ook extra ventilatie- en luchtfiltersystemen.”

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio