©  Jeroen Hanselaer

COLUMN. “Als ik dat balletje verder dan veertig meter had geklopt, hadden mijn vrouw en ik gratis een week in dat resort mogen verblijven. Waarde: 14.000 euro.”

Tom Willems

Op The Shirk Report van de leuke site Twisted Sifter kwam ik volgend mopje tegen: “Enkele maanden geleden kom ik thuis met een wereldkaart die ik op onze ijskast hang. Ik zeg tegen haar: ‘Schatteke, hier is een dartspijltje. Waar je het gegooid hebt, daar neem ik je na de coronapandemie veertien dagen naartoe.’ We zijn nu al tien dagen aan het kamperen achter onze ijskast.” Hahaha.

De grap deed me denken aan een grote teleurstelling. Die bestond niet zozeer uit het feit dat ik voor deze krant de Seychellen mocht bezoeken, wel uit wat ik daar meemaakte. In het GvA-archief even opgezocht wat ik schreef over het resort waar ik in 2002 uitgenodigd was: “De kamers zijn hier zo enorm dat ik in de verte een horizon meen te ontwaren. Als ik roep, hoor ik een echo. Het bad klopt het bed in omvang en mocht ik werkelijk een degoutant kereltje zijn en pakweg belugakaviaar uit het achterste van een Playboy-bunny bestellen, dan zou er geen vier minuten later op de deur worden geklopt: room service.” In dát Lemuria-resort op het eiland Praslin dus, waar de prijs voor één nacht gemakkelijk de 2.000 euro overschreed, kreeg ik een initiatiecursus golf, nota bene op een course die op dat moment in de top tien van mooiste ter wereld prijkte. Maar wonder boven wonder ging het golfen me redelijk tot goed af en van de tien journalisten die ons gezelschap telde, werd ik door onze begeleider, een Franse ex-prof, bestempeld als een van de besten.

Toen we het resort verlieten had de eigenaar ervan aan een van de holes net een eerste bal weggeslagen. Onze instructeur stelde bij wijze van afscheid een weddenschap voor: als een van de beste twee van de golfinitiatie een balletje verder kon meppen, zouden hij en zijn partner een week lang gratis mogen komen overnachten. Welaan! Nu had ik die voormiddag alleen maar kunnen oefenen met een zogeheten wedge, maar ik kreeg plots een driver in mijn pollen. Maar goed: veertig meter, dat was te kloppen, toch? Dus legde ik aan voor mijn slag en … bam, ik sloeg in de grond. Dag droomreis.

Ik heb hier van mijn vrouw nog een bon liggen om lid te worden van Witbos in Noorderwijk. Ik twijfel nog, want telkens als ik een golfcourse betreed, moet ik aan dat voorval op de Seychellen denken.

MEER OVER Tom Willems

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio