Bezoekers verzamelen rond het haardvuur. 

Bezoekers verzamelen rond het haardvuur. © MaximuZ

Bar Patio opent als winterbar aan Blauwe Regen

Mortsel -

De zomerbar van sport- en eventcentrum Blauwe Regen aan de Koeisteerthofdreef in Mortsel is uitgegroeid tot een vaste horecazaak. Ze opende afgelopen weekend als winterbar Bar Patio.

Filip Spoelders

De voorbije twee jaar bouwde Blauwe Regen telkens een zomerbar. “Met de zomerbar hebben we eigenlijk niets anders gekend dan corona, corona en nog eens corona. Vorig jaar hadden we ze ook al eens omgevormd tot een winterbar, maar door de lockdown hebben we er nooit klanten kunnen ontvangen. Nu gaan we een stap verder en wordt onze bar het hele jaar door een vaste horecazaak, met afwisselend een zomerse en een winterse aankleding. Bar Patio mag los van ons sport- en eventcentrum worden gezien”, legt communicatieverantwoordelijke Michiel Hofman uit.

Bar Patio wisselt een winters en een zomers decor af.

Bar Patio wisselt een winters en een zomers decor af. © MaximuZ

“Bar Patio heeft een dansvloer met hoge tafels errond. Daarnaast hebben we een loungegedeelte rond het haardvuur waarrond de mensen elkaar kunnen ontmoeten in de schaduw van stemmige kerstbomen. Bij droog weer zetten we kachels buiten om het ook daar gezellig te maken.”

Eten en drinken

De bar is open voor wie gewoon iets wil komen drinken, maar ook voor wie een hapje wil eten. “We serveren gerechtjes om te delen met vrienden, maar ook typische winterse bereidingen zoals kaas- en chocoladefondue. Maar het is ook mogelijk om wat uitgebreider te eten met klassiekers als stoofvlees, vol-au-vent en burgers.”

Hapjes voor de kleine en grote honger.

Hapjes voor de kleine en grote honger. © MaximuZ

Op geregelde tijdstippen zullen er thema-avonden worden georganiseerd. “In Bar Patio kunnen mensen ook een feestje geven. Met de faciliteiten van ons eventcentrum naast de bar zijn er veel mogelijkheden”, geeft Michiel nog mee.

Bar Patio is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 18u tot 1u en op zaterdag en zondag van 14u tot middernacht.