©  BELGA

Zes jaar cel voor steekpartij aan Mambo Club

De correctionele rechtbank heeft Johan T. (36) veroordeeld tot zes jaar cel voor een steekpartij met bijna fatale afloop aan de Mambo Latin Club in Antwerpen. Hij had een man, die ruzie kreeg met zijn stiefzoon, op vier messteken getrakteerd. De stiefzoon, voor wie vijf jaar cel was geëist, werd vrijgesproken.

Bron: BELGA

Manuel M.R. (20) wilde in de vroege ochtend van 19 januari 2020 de Mambo Club aan de Van Stralenstraat verlaten, maar kreeg aan de deur een discussie met Kevin M. over diens vriendin. Johan T. werd erbij geroepen en die deelde meteen een klap uit aan Kevin M.

Toen het slachtoffer zich uit de voeten wilde maken, liepen de twee beklaagden hem achterna. Hij werd vastgegrepen en met zijn hoofd naar beneden geduwd, waarna Johan T. hem vier messteken gaf, twee in de zij en twee tussen zijn schouderbladen. Kevin M. werd in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis en moest met spoed geopereerd worden.

De beklaagden waren een dag na de steekpartij naar de Dominicaanse Republiek gevlucht. Na een internationale seining werden ze opgepakt en uitgeleverd. Ze verklaarden dat Kevin M. agressief was geworden en ermee gedreigd had Manuel M.R. te vermoorden. Toen hij iets uit zijn zak haalde, had Johan T. hem een klap gegeven. Het slachtoffer liet een mes vallen, Johan T. had het opgeraapt en ermee gestoken. Hun verklaringen stonden echter haaks op de camerabeelden van de feiten en de verklaringen van het slachtoffer en de getuigen.

Poging tot moord

Beide beklaagden stonden terecht voor poging tot moord. Johan T. beriep zich op de wettige zelfverdediging en vroeg de vrijspraak. Zijn advocaat pleitte ondergeschikt dat het slachtoffer de messteken had uitgelokt en betwistte de intentie tot doden en de voorbedachten rade. De rechtbank vond zijn schuld bewezen: van wettige zelfverdediging of van uitlokking was geen sprake en de feiten werden correct gekwalificeerd als poging tot moord.

Manuel M.R. werd vrijgesproken. “Op de camerabeelden van de feiten is niet te zien welke handelingen hij tegenover het slachtoffer heeft gesteld. Hij zegt dat hij zijn stiefvader probeerde weg te trekken, wat niet volstrekt ongeloofwaardig overkomt. Het strafdossier bevat onvoldoende elementen die zijn schuld boven elke redelijke twijfel aantonen”, oordeelde de rechtbank.

Johan T. moet het slachtoffer 5.600 euro schadevergoeding betalen. Dat bedrag kan nog verder oplopen, want een deel van de vergoeding werd provisioneel toegekend. De rechtbank beval de onmiddellijke aanhouding van Johan T., omdat de vrees bestaat dat hij zich aan zijn straf zal proberen te onttrekken. blg

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio