Auteurs Stijn Geys en Luc De Boulle presenteren hun boek over Molse dorpszichten. 

Auteurs Stijn Geys en Luc De Boulle presenteren hun boek over Molse dorpszichten. © RR

Publicatie boek is start van erfgoedproject rond Molse dorpszichten

Mol -

Het boek ‘Molse dorpszichten in beeld en woord (1870-1905)’ is vanaf 19 oktober te koop. Met de publicatie start ook een groot erfgoedproject met diverse activiteiten.

Afgelopen weekend stelde het gemeentebestuur het grootse, overkoepelende project ‘Molse dorpszichten in beeld en woord (1870-1905)’ officieel voor. Het breed erfgoedproject rond foto’s en postkaarten toont de eerste beelden van Mol van rond 1900.

Zo werd het boek ‘Molse dorpszichten in beeld en woord (1870-1905) – Mijne beste groetenissen vanuit Moll’ voorgesteld. Het boek van Stijn Geys en Luc De Boulle vertelt in meer dan driehonderd pagina’s en honderden prachtige illustraties het verhaal van Mol eind negentiende en begin twintigste eeuw.

Het boek is te koop bij de Dienst erfgoed, Standaardboekhandel en Perswinkel ’t Pleintje in Mol. Op 21 oktober is er een gratis lezing van de auteurs over het boek in de raadzaal van ’t Getouw. Vooraf inschrijven is verplicht via archief@gemeentemol.be of 014 33 09 70.

Een van de postkaarten uit de periode rond 1900.

Een van de postkaarten uit de periode rond 1900. © rr

Tot 7 november loopt in expozaal ’t Getouw een tentoonstelling die de historische prentkaarten en foto’s in contrast brengt met dezelfde dorpszichten van vandaag de dag. De tentoonstelling in expozaal ’t Getouw is elke dag gratis te bezoeken, uitgezonderd op maandag.

Kinderen en jongeren kunnen vanaf deze week deelnemen aan de ‘Jeugdwandeling: Mijne beste groetenissen vanuit Moll!’ en er is ook een wandel- en fietstocht in het centrum van Mol.

Van 1 tot 31 december kan je in de gangen van ’t Getouw overigens ook de fotocollages van Tinne Vansand ontdekken. Door oud en nieuw samen te brengen in één foto toont ze hoe alles anders is en tegelijk hetzelfde. (mto)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio