De supporters van KV Mechelen tijdens het duel met Beerschot. 

De supporters van KV Mechelen tijdens het duel met Beerschot. © BELGA

KV Mechelen en Malinwa Supportersorgaan veroordelen voetzoeker in eigen vak: “Dit kan echt niet”

Mechelen -

Voetbalclub KV Mechelen en het Malinwa Supportersorgaan veroordelen het gedrag van een van de KV-supporters. Tijdens de wedstrijd op Beerschot van afgelopen weekend stak de persoon een erg luide voetzoeker af. Verschillende medesupporters maken intussen melding van gehoorschade. De politie bundelt alle klachten.

Stijn Van de Sande

Het stadion van Beerschot werd tijdens de wedstrijd tegen KV Mechelen van afgelopen weekend opgeschrikt door een erg luide knal. Een fan van Malinwa stak in het eigen bezoekersvak een voetzoeker af, tot afgrijzen van de medesupporters. Ook de club veroordeelt het wangedrag van de meegereisde supporter.

“Dat gedrag is ongepast”, klinkt het. “KV Mechelen is een familieclub en trots op zijn divers publiek. Zowel jongeren, kinderen als vrouwen komen massaal naar de wedstrijden kijken. Het laten ontploffen van zo’n voetzoeker getuigt dan ook van weinig respect voor de medesupporters. De veiligheidsdiensten deden al het nodige werk en ook de club zal de dader streng straffen.”

Ook het Malinwa Supportersorgaan, dat de supporters onder meer vertegenwoordigt in het bestuur van de club, is niet te spreken over de actie van de fan. “Dit kan echt niet. We veroordelen het streng”, zegt voorzitter Hans De Decker. “Zo’n gedrag hoort niet bij de fantastische steun die onze supporters zowel bij thuiswedstrijden als op verplaatsing brengen.”

Gehoorschade

Na de knal maakten verschillende supporters melding van gehoorschade. Aan supporters die klachten hebben na de knal, vraagt de club om de eigen arts te raadplegen. Het medisch attest kan binnengebracht worden in het commissariaat van de politie Mechelen-Willebroek in de Frederik De Merodestraat in Mechelen. De politie bundelt alle klachten. (svds)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio