Het kerkhof in Grobbendonk  

Het kerkhof in Grobbendonk  © Marc Peeters

Herdenkingsmoment voor overledenen tijdens de coronacrisis

Grobbendonk -

Op de begraafplaatsen van Grobbendonk en het Hoog in Bouwel wordt er op 29 oktober een herdenkingsmoment gehouden voor de overledenen. De gemeente wil zo iedereen, nu de coronaregels het opnieuw toelaten, een waardig en sereen afscheidsmoment geven.

Het voorbije jaar moesten ook in Grobbendonk heel wat mensen een overleden dierbare een laatste groet brengen via een laptop, zonder knuffels of samenzijn. “Tijdens het herdenkingsmoment willen we troost en hoop bieden en iedereen een gepast afscheidsmoment geven”, vertelt Marianne Verhaert (GiB), burgemeester van Grobbendonk.

“Het herdenkingsmoment wordt samen met de fanfare en de harmonie georganiseerd. Zij zullen een aantal serene nummers brengen. Aansluitend biedt het lokaal bestuur een tas soep aan. Iedereen is welkom en inschrijven is niet nodig.” De ceremonie start om 19u.

Vanaf 18 oktober staan gemeentearbeiders ook opnieuw in de voormiddag ter beschikking op de begraafplaats in Grobbendonk en Bouwel. Zij geven een helpende hand bij iedereen die het graf van een geliefde proper wil maken, bloemen wil plaatsen, …. De gemeente stelt vanaf dit jaar ook bloemenhouders ter beschikking. Zo moeten bloemenpotten niet langer worden ingegraven in de grasperken en blijven de graven ook na 1 november er goed bijliggen. (mph)

  

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio