© De Lijn

Grote hinder verwacht bij werken in Zwijndrecht

De snelweg aan Zwijndrecht en Linkeroever wordt tijdens de herfstvakantie waarschijnlijk nog wat drukker. Van zaterdagochtend 30 oktober tot en met zondagnacht 7 november 2021, voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit op de N70.

Die verbindt Linkeroever met Zwijndrecht. De werken gebeuren tussen de Blancefloerlaan en Hof ter Rijen (Dorp West, Dorp Oost en Verbrandendijk) in Zwijndrecht. Het doorgaande verkeer kan tijdens de werken niet via die weg en moet omrijden via de snelweg. Ook het openbaar vervoer is de hele vakantie gehinderd.

Tijdens de onderhoudswerken herstelt AWV de betonverharding van de rijweg. Op sommige plaatsen gaat het om kleinere herstellingen, maar op een aantal plekken worden ook hele betonplaten vervangen over de volledige breedte van de rijweg.

Omdat de weg op verschillende plaatsen volledig onderbroken is, zullen de werken grote hinder met zich meebrengen. Daarom plant het agentschap de werken bewust tijdens een schoolvakantie, wanneer het traditioneel iets rustiger is op de weg.

Het doorgaande verkeer tussen Antwerpen en Beveren rijdt in beide richtingen om via de E17. Van Zwijndrecht naar Antwerpen (en omgekeerd) rijdt verkeer via de E17 of de Beatrijslaan. Voor het lokale verkeer in Zwijndrecht worden korte omleidingroutes binnen Zwijndrecht voorzien. Het is mogelijk om de N70 kruisen aan de Statiestraat – Richard Orlentstraat (asfaltstuk) en aan de Suikerdijkstraat – Burchtsestraat. Fietsers en voetgangers kunnen wel steeds langs de N70 passeren

Ook het tramverkeer en de bussen van De Lijn ondervinden hinder van de werken. Tijdens het verlengde allerheiligenweekend zijn er geen trams naar linkeroever. Vanaf 2 november rijden de trams weer tot aan P+R Linkeroever.

   

Meer informatie over de gewijzigde dienstregeling van de trams en bussen is beschikbaar op www.delijn.be.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio