Een muziekles in de Podiumacademie Lier, vorig jaar in september. 

Een muziekles in de Podiumacademie Lier, vorig jaar in september. © Jan Van der Perre

Jarige Podiumacademie blaast honderd kaarsjes uit met musical

Lier, Berlaar, Nijlen -

Podiumacademie Lier viert in 2022 en 2023 haar eeuwfeest. En dat mag wat kosten, zo blijkt, want het stadsbestuur heeft er 98.000 euro voor over.

Chris Van Rompaey

De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans bestaat sinds 1922. De academie, die gemakkelijkheidshalve vaak ‘De Muziekschool’ werd genoemd, heet sinds kort Podiumacademie Lier. Dankzij filialen in Berlaar, Boechout, Lint, Malle, Nijlen, Ranst en Zandhoven is ze de grootste muziekacademie van het land.

“We starten het feestjaar op 18 oktober 2022, dus dag op dag honderd jaar nadat we werden opgericht, met een concert. Vanaf dan organiseren we maandelijks meerdere activiteiten om ons jubileum te vieren. De apotheose van ons feestjaar is een musical in april 2023. Hierin vertellen we een en ander over de geschiedenis van Lier, maar dan geactualiseerd”, zegt codirecteur Geert Hendrix.

Componist Sam Verhoeven.

Componist Sam Verhoeven. © Victoriano Moreno

Voor de uitwerking van script, compositie en arrangement doet Podiumacademie Lier een beroep op componist Sam Verhoeven en tekstschrijver Wanne Synaeve. “Sam Verhoeven was vereerd met onze vraag. Sam is oud-leerling van de Podiumacademie Lier en is ondertussen artistiek leider van Judas Theaterproducties en directeur van het Fakkeltheater in Antwerpen. In 1997 acteerde hij in onze musical Pallieter, en het is daar dat hij de musicalmicrobe te pakken kreeg. Wanne Synaeve werkt voor radio MNM en heeft al verscheidene scripts en liedteksten voor musicals gecomponeerd”, aldus Geert Hendrix.MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio