©  IMAGEGLOBE

Pas veroordeeld voor phishing en alweer betrapt met vijf bankkaarten op zak

Mechelen -

Een man uit Mechelen stond maandag voor de strafrechter wegens zijn mogelijke betrokkenheid bij feiten rond phishing. Hij werd betrapt in het bezit van vijf bankkaarten die niet van hem waren.

B. was nog maar net veroordeeld tot vier jaar cel - waarvan een groot deel voorwaardelijk - in een phishingzaak of hij liep in volle lockdownperiode in Ninove tegen de lamp toen hij een vriend ging bezoeken. In de auto werden tientallen kleine zakjes met cocaïne aangetroffen. “Voor die feiten is hij intussen ook veroordeeld, maar tijdens de controle in Ninove trof de politie vijf bankkaarten aan bij B. die niet van hem waren. Alles wijst erop dat hij opnieuw actief was met zijn phishingactiviteiten. Van minstens één slachtoffer werd ook geld van de rekening gehaald”, zei de openbare aanklager die 18 maanden cel vorderde en onderstreepte dat B. zijn criminele levenswandel, ondanks zijn eerdere veroordeling, gewoon weer had opgepikt.

De advocaat van de Mechelaar vroeg maandag de vrijspraak. “Ja, hij is veroordeeld geweest voor feiten van phishing en ondertussen ook voor drugsfeiten. Daardoor zit hij nu ook in de gevangenis. Maar mijn cliënt houdt vol dat de aangetroffen bankkaarten afkomstig waren van de eerste zaak waarvoor hij dus al veroordeeld is”, zei de raadsman. “En wat betreft het geld met één van de bankkaarten: op bewakingsbeelden is een blanke man te zien, mijn cliënt heeft een donkere huidskleur.”

Uitspraak volgt volgende maand. (tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio