©  BELGAIMAGE

Politie vindt bijna kilogram cannabis: “Ik wou voldoende voorraad voor mezelf”

Mechelen -

Het Openbaar Ministerie heeft maandag achttien maanden effectieve celstraf geëist tegen Mechelaar H.E. Die stond terecht voor het verhandelen van drugs. Niet alleen had de politie drugs in de auto van de man gevonden, ook thuis en op een plek waar hij aan auto’s sleutelde, werden verdovende middelen gevonden. Ruim 900 gram. “Voor eigen gebruik”, zei de raadsman van H.E.

Theo Derkinderen

De politie zette H.E. eind vorig jaar aan de kant op de Mechelse binnenring. Dat gebeurde omdat de Mechelaar met de auto rondtoerde en op dat ogenblik eigenlijk een rijverbod had. “In de auto werd 100 gram cannabis aangetroffen. Bij de daaropvolgende huiszoeking werd nog eens ruim 260 gram cannabis in beslag genomen en uiteindelijk werd er ook een huiszoeking uitgevoerd op een plaats waar meneer E. aan auto’s sleutelde. Daar werd meer dan 550 gram cannabis aangetroffen”, zei openbaar aanklager Nele Van Looy. “Dat betekent dat er meer dan 900 gram aan cannabis werd gevonden. Tijdens zijn verhoor bij de politie verklaarde de man dat hij zoveel drugs had omdat hij een voldoende grote voorraad voor zichzelf wou. Zo kon hij een jaar lang dagelijks zijn jointjes roken. Een uitleg die we niet geloven. Zo’n hoeveelheid cannabis wijst op de verkoop ervan.”

H.E. was ook geen onbekende voor het gerecht. Hij liep in het verleden al 45 veroordelingen op. Daarom werd er nu achttien maanden cel en een boete van 8.000 euro gevorderd, allebei effectief.

Geen weegschaaltjes

H.E. kwam zelf niet naar zijn proces, maar liet zich vertegenwoordigen door een advocaat. Die probeerde de stelling van het Openbaar Ministerie, dat zijn cliënt ook drugs zou verkopen, te ontkrachten. “Eigenlijk is er bij de huiszoeking niets gevonden dat op een mogelijke drugshandel zou kunnen wijzen. Er werd geen precisieweegschaaltje aangetroffen, geen kleine zakjes op de drugs in te verpakken. Evenmin werden er gigantische geldbedragen gevonden. Ook in zijn gsm werden geen drugsgerelateerde berichten aangetroffen”, stelde advocaat Loïc Cerulus. “Wat hij wel toegeeft is dat hijzelf een zware drugsgebruiker was. En daarom dat er ook zoveel drugs werden gevonden. Maar voor de handel in verdovende middelen geniet hij minstens het voordeel van de twijfel en daarvoor vragen we de vrijspraak.”

Voor het bezit van de drugs werd een werkstraf gevraagd. Uitspraak valt op 15 november.(tdk)

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio