Naast hun pizza’s serveren Sebastien De Belder en Charlotte Roggemans van Marcello binnenkort ook pasta. 

Naast hun pizza’s serveren Sebastien De Belder en Charlotte Roggemans van Marcello binnenkort ook pasta. ©  Dirk Vertommen

Pizzeria Marcello breidt jaar na opening uit met pastaria: “We doen alles met liefde”

Mechelen -

Een jaar na de opening breiden Sebastien De Belder (40) en Charlotte Roggemans (33) van Marcello Rocketfuel Kitchen hun restaurant in de Borzestraat in Mechelen uit. Naast de pizzeria komt er vanaf eind deze maand een pastaria bij. Daarvoor opent het koppel naast zijn bestaande zaak nu woensdag al een tweede pand. In een maand tijd kreeg die extra ruimte een complete make-over.

Sven Van Haezendonck

Het avontuur van Sebastien en Charlotte begon in april 2019, toen ze in De Vleeshalle een pizzeria openden. Dat concept smaakte naar meer en een bijna jaar geleden openden ze op hun huwelijksdag een eigen restaurant in de Borzestraat. “Op 31 oktober 2020 zijn we getrouwd en deze maand willen wij op exact dezelfde dag onze pastaria openen, een restaurant met huisgemaakte pasta”, zegt Charlotte.

“We moeten te veel klanten weigeren”

Het pand naast hun zaak, waar tot voor kort een schoonheidssalon was gevestigd, hebben ze in een recordtempo verbouwd. Sebastien en Charlotte maakten er in hun gekende stijl helemaal hun ding van. Het nieuwe pand straalt een en al vrolijkheid en levensvreugde uit. “We moeten te veel klanten weigeren. Daarom hebben we de sprong gewaagd en hebben we beslist om ons restaurant in de vroegere winkel van Snuffels uit te breiden. Alles wat we voorbije jaar opbouwden, hebben we geïnvesteerd in de uitbreiding”, vertelt Sebastien.

Bijna een jaar na hun huwelijk breiden Sebastien en Charlotte hun zaak uit. 

Bijna een jaar na hun huwelijk breiden Sebastien en Charlotte hun zaak uit. ©  Dirk Vertommen

Vanaf woensdag verwelkomen ze al klanten in het nieuwe pand, een uitbreiding van de bestaande zaak. Ze hebben letterlijk een muur gesloopt om beide panden met elkaar te verbinden. “In ons huidige restaurant hebben we twintig plaatsen. Soms zaten de mensen bijna op elkaars schoot en ze vonden dat niet erg. Maar om onze zaak rendabel te houden, was een uitbreiding nodig”, zegt Sebastien.

“Chaotische, maar gezellige sfeer”

In pastaria Marcello krijgt Marcello er 48 zitplaatsen bij. “Niet onbelangrijk, met ruimte voor kinderen”, geeft Seb aan. Net zoals voor een hun pizza’s gaan ze bij het bereiden van hun pasta’s voor puur ambacht. “We trekken de lijn door in een losse en chaotische, maar gezellige sfeer. We gaan niet voor een heel uitgebreide kaart van hier tot ginder. We willen onze klanten telkens een vijftal kwalitatieve pasta’s aanbieden. We doen alles met liefde en passie”, legt Sebastien uit.

Zo mogen klanten zich bijvoorbeeld verwachten aan een ravioli met truffel, een pasta vongole, eentje met arrabiata en een spaghetti met gehaktballen. “De favorieten van in De Vleeshalle komen terug. Het moet eenvoudig zijn, maar lekker”, zegt Charlotte. Vanaf 31 oktober is Marcello in de Borzestraat 30-32 voortaan open op woensdag, donderdag en zondag vanaf 17.30 tot 21.30u. Vrijdag en zaterdag zijn klanten welkom tot 22.30u.

Het restaurant is in één klap drie keer zo groot. 

Het restaurant is in één klap drie keer zo groot. ©  Dirk Vertommen

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio