Het festival van bloembol een boom moet Zandhoven nog meer doen bloeien, en dat in alle seizoenen van het jaar. 

Het festival van bloembol een boom moet Zandhoven nog meer doen bloeien, en dat in alle seizoenen van het jaar. ©  zandhoven natuurlijk

Festival van de bol en boom: bestel nog snel voor 31 oktober

Zandhoven -

Zandhoven zag er afgelopen zomer extra fleurig uit, en dat had veel te maken met de wilde bloemenzaadjes van Zandhoven Natuurlijk die de inwoners aanmoedigde een bloemenweide of bloemenstrook aan te leggen. Nog tot en met 31 oktober is er nog het Festival van de bol en de boom waarbij je via een groepsaankoop voordelig biobloembollen, streekeigen struiken en bomen kan bestellen.

Niet alleen inwoners van Zandhoven kunnen een bestelling plaatsen van biobloembollen, streekeigen hagen, struiken en bomen. Ook verenigingen, scholen en bedrijven kunnen door deel te nemen aan dit festival hun impact op het milieu beperken. Steeds meer lokale bedrijven beseffen immers dat duurzaam ondernemen geen modewoord is maar een absolute must.

Het festival zelf vindt plaats op 27 en 28 november. Dat weekend moet één groot feest worden van aanplantingen in de eigen tuin. “Liefst zien we die dagen zoveel mogelijk mensen die hun voortuin klaar maken voor het voorjaar”, zegt Kathleen Van den Steen van Zandhoven Natuurlijk. Ook Natuurpunt en de gemeente Zandhoven steunen de actie.

De biobloembollen zullen ook aangeboden worden tijdens de jaarmarkt van Zandhoven op zondag 24 oktober. Op de infostand kan je terecht met al je vragen over het aangeboden groen en hoe je best aanplant en verzorgt.

Zandhoven Natuurlijk nodigt verder alle duurzame initiatieven uit Zandhoven en mensen die willen aansluiten als vrijwilliger uit om zich kenbaar te maken via het contactformulier op https://www.zandhovennatuurlijk.be/contact. Er wordt al luidop gedroomd van een eigen lokaal Zandhoven Natuurlijk-festival in 2022. kma

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio