De kleurrijke zitbanken trekken binnenkort rond in de stad. 

De kleurrijke zitbanken trekken binnenkort rond in de stad. © stad Geel

Kleurrijke banken nodigen uit om ideeën over betere stad te geven

Geel -

De komende maanden toeren opvallende gele en oranje zitelementen door de Geelse binnenstad. Die nodigen niet alleen uit om te rusten en een babbeltje te slaan, maar ook om mee na te denken over de stad.

De kleurrijke slang die de zitbank vormt, verhuist het komende jaar om de drie maanden tussen de parking Nieuwstraat, het stationsplein, de parking Pas en grasplein op de Havermarkt. Het doel is om meer kleur in het straatbeeld te brengen, informele ontmoetingsplekken te creëren en mensen met elkaar te laten babbelen. Het is de bedoeling om de plaatsen die het beste scoren op termijn een definitieve invulling te geven. Later komt er een gelijkaardig experiment in de deeldorpen.

Maar op de zitbank is ook een QR-code bevestigd, die naar de website Idee voor Geel leidt. “Hier kun je je mening kwijt over de locatie waar de zitelementen staan”, klinkt het bij de stad. “Is deze geschikt als ontmoetingsplaats, zit je goed hier? En hoe ziet de ideale ontmoetingsplaats eruit voor jou? De zitelementen bestaan uit kunststofmateriaal. Ook hierover kun je als gebruiker je mening geven. Ken je zelf een leuke plek voor een ontmoetingsplaats? Ook dat kun je via Idee voor Geel doorgeven.” (ho)

www.ideevoorgeel.be

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio