Antwerps PVDA-fractieleider Peter Mertens. 

Antwerps PVDA-fractieleider Peter Mertens. © BELGA

Vanavond op gemeenteraad duidelijkheid over Schiltz? “De Antwerpenaar heeft het recht om te weten wat er aan de hand is”

Antwerpen -

Antwerps PVDA-fractieleider Peter Mertens hoopt vanavond duidelijkheid te krijgen over de aanstelling van Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) als nieuwe schepen. Hij interpelleert de meerderheid daarover op de gemeenteraad. “Het is geen goede zaak dat partijen vechtend over straat rollen over postjes”, zegt Mertens over de heisa.

LEES OOK: Open Vld dreigt zich klem te rijden in heisa rond Schiltz: welke scenario’s zijn nog mogelijk voor Antwerps stadsbestuur?

De geruchten over de aanstelling van Schiltz en de positie van Open Vld binnen de Antwerpse meerderheid gaan al maanden over de tongen rond de Grote Markt. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) liet de afgelopen dagen weten dat dit op zijn zenuwen begint te werken. Hij laat zich daarbij steeds meer negatief uit over Open Vld. De Wever verwijt de liberalen van oppositie te voeren binnen de meerderheid.

Duidelijkheid

Mertens wil nu duidelijkheid en interpelleert de meerderheid hierover vanavond in de gemeenteraad. “De Antwerpenaar heeft het recht om te weten wat er nu juist aan de hand is binnen het stadsbestuur”, zegt Mertens. “Hoe zit het nu tussen N-VA en Open Vld? Ik weet niet of er hier een duidelijk antwoord op gaat komen.”

Willem-Frederik Schiltz. 

Willem-Frederik Schiltz. ©  WAS

“Mensen verwachten beleid”, zegt Mertens. “We staan in Antwerpen voor veel uitdagingen: arbeidskrapte, stijgende energieprijzen en wooncrisis. Het is dus geen goede zaak dat de bestuurders nu vechtend over straat rollen over postjes. Het is vooral opmerkelijk, want inhoudelijk lijken de coalitiepartners op één lijn te zitten. Daarom ook dat het hier puur om de postjes lijkt te gaan.”

LEES OOK: Burgemeester De Wever: “Open Vld probeert crisis uit te lokken, ik zou graag hebben dat dit circus stopt”

(svw)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio