© ATV

Nu ook leerlingen vierde leerjaar De Brug in quarantaine na extra besmettingen

Sint-Job -

Vandaag zijn ook de leerlingen van het vierde jaar in Go! Invento basisschool De Brug naar huis gestuurd omwille van coronabesmettingen. De uitbraak dijt verder uit. Dinsdag komt de testbus langs om de vierdejaars te testen.

Nadat vorige week de leerlingen van het zesde leerjaar in zowel De Brug als vrije basisschool Maria Middelares in quarantaine moesten, raakte vandaag bekend dat een aantal leerlingen van het vierde leerjaar positief hebben getest.

“We houden ons aan alle voorschriften en hygiënemaatregelen. De leerlingen van het vierde leerjaar waren afgelopen maandag al op sportklassen vertrokken vooraleer de besmetting in het zesde leerjaar bekend raakte”, legt directrice Karen Vandereyken uit.

Vandaag blijken vier leerlingen uit het vierde leerjaar besmet. Dinsdag komt de testbus opnieuw langs om heel het vierde leerjaar te testen. “De kinderen die dan negatief testen mogen terug naar school komen. De anderen moeten in quarantaine blijven.”

Het is dus afwachten wat de testresultaten morgen opleveren om te zien welk stappen er verder ondernomen worden. “Voorlopig is het niet nodig de hele school te sluiten. Er zijn immers nog driehonderd andere leerlingen op school bij wie geen besmettingen zijn vastgesteld.”

Brecht zit momenteel in een alarmfase qua coronabesmettingen. “Het aantal is opnieuw sterk aan het stijgen”, gaf burgemeester Sven Deckers (N-VA) tijdens het weekend al mee.

 (ella)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio