Archiefbeeld: De Dorpskom biedt een keer per maand een gezonde, goedkope en warme maaltijd aan in de Schriekse parochiezaal.  

Archiefbeeld: De Dorpskom biedt een keer per maand een gezonde, goedkope en warme maaltijd aan in de Schriekse parochiezaal.  © rr

Maandelijks dorpsrestaurant De Dorpskom zoekt helpende handen

Schriek -

Na een onderbreking door corona vindt in de parochiezaal van Schriek (Heist-op-den-Berg) weer De Dorpskom plaats, een restaurant waar bezoekers een keer per maand kunnen genieten van een gezonde, goedkope en warme maaltijd. Het initiatief kan nog hulp gebruiken. Vrijwilligers mogen zich melden bij het Heistse team Senioren.

Kristof Van Rompaey

Het lokaal bestuur van Heist-op-den-Berg en de vereniging tegen kansarmoede Den Draai richtten De Dorpskom in 2019 op samen met De Kringwinkel Zuiderkempen en het plaatselijke middenveld. Het doel: sociale cohesie op een laagdrempelige manier stimuleren.

Tijdens de pandemie moest de stekker er even uit, maar inmiddels palmt het dorpsrestaurant de parochiezaal weer in op elke derde donderdag van de maand, uitgezonderd op feestdagen. In december vindt De Dorpskom uitzonderlijk plaats op de tweede donderdag van de maand.

Vrijwilligers

Intussen zoekt het initiatief nog helpers. “Vrijwilligers zorgen voor een gezellige ontvangst en een fijne babbel”, meldt het team Senioren. “Er zijn ook mensen nodig om de tafels te dekken, op te dienen en af te wassen.” De Dorpskom is toegankelijk voor iedereen. Vooraf inschrijven is verplicht. Dat kan aan het onthaal van het OCMW, telefonisch of per mail.

Vrijwilligers: senioren@heist-op-den-berg.be, 015.22.86.58 Reserveren: dorpskom@heist-op-den-berg.be, 015 24 93 50


MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio