Dodelijk ongeval aan kade van bedrijf in Burcht: bemanningslid binnenschip valt overboord in Schelde

Burcht -

Aan de kade van kleikorrelfabrikant Argex in Burcht (Zwijndrecht) heeft zich maandagochtend een een tragisch ongeval voorgedaan. Bij het aanmeren is door de sterke stroming een bemanningslid van een binnenschip overboord geslagen en omgekomen.

bfs, nelo

Het ongeval gebeurde maandagochtend rond 6.30u. “Bij het aanmeren is door de sterke stroming van de Schelde een bemanningslid van een binnenschip overboord geslagen”, vertelt Bram De Brauwer, woordvoerder van de H2o Group waarvan Argex onderdeel is.

Tussen wal en schip

Tijdens het vastleggen van de meertouwen werd het schip losgeslagen. “Een van de bemanningsleden raakte hierbij ernstig gewond en is in de Schelde terecht gekomen, tussen wal en schip”, zegt Pieter Wyckaert van het arbeidsauditoraat. Zijn ambt onderzoekt de omstandigheden van het ongeval.

De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse, maar voor het slachtoffer kon jammer genoeg geen hulp meer baten. Het lichaam werd door duikers van de hulpverleningszones Antwerpen en Waasland geborgen. Een wetsdokter is ter plaatse om de exacte doodsoorzaak te onderzoeken. Het slachtoffer zou een jongeman zijn met Italiaanse nationaliteit.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio