Themabeeld school. 

Themabeeld school. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Basisschool Sint-Joris in Blaasveld tijdelijk gesloten na corona-uitbraak

Blaasveld -

Basisschool Sint-Joris in Blaasveld (Willebroek) ging maandagochtend niet open. De directie besliste zondagavond om de school voor een week te sluiten nadat er verschillende clusteruitbraken werden vastgesteld. Vier klassen zitten in quarantaine. Vrijdag worden de leerlingen massaal getest.

De directie van basisschool Sint-Joris besliste zondagavond in samenspraak met het CLB, de gemeente Willebroek en de eerstelijnszone om de schoolpoorten maandag dicht te houden. “We beseffen dat de sluiting van de school een drastische maatregel is, maar het is helaas de enige manier om verdere besmettingen in te dijken”, klinkt het bij het schoolbestuur. 

De school kreeg de voorbije dagen te maken met enkele clusteruitbraken van het coronavirus. Vier klassen werden al in quarantaine geplaatst. Het gaat om het volledige tweede leerjaar en een klas van het zesde leerjaar. Op vrijdag 22 oktober worden alle leerlingen getest in de testbus van de Eerstelijnszone Willebroek. Tot wanneer het resultaat bekend is, mogen ze ook niet naar buitenschoolse activiteiten.

De school schakelt voorlopig over op afstandsonderwijs. “Dat gebeurt via werkbundels en online”, klinkt het. “Tijdens de pandemie hebben we ervaring opgedaan zodat we vanop afstand toch kwaliteitsvol onderwijs kunnen aanbieden. Op maandag 25 oktober staat een pedagogische studiedag gepland. We hopen alle leerlingen gezond te mogen verwelkomen op dinsdag 26 oktober.”  (svds)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio