Guido & Friends zingen voor Nigeria. 

Guido & Friends zingen voor Nigeria. © rr

Guido & Friends zingen voor school in Nigeria

Kapellen -

Vereniging Kunst in Kapel Hoevenen, kortweg KIKH, gaf eerder deze maand een benefietconcert met een optreden van Guido & Friends. De opbrengst, 840 euro, gaat naar de vzw Sunchild, die een school renoveert in de Nigeriaanse provincie Kogi.

Sunchild is een initiatief van Nadia Braeckmans. Zij is al drie jaar actief in het verbeteren van de leefomstandigheden van jongeren in Nigeria en elders in Afrika.

Nadia en haar echtgenoot Dirk Van Tricht zetten zich nu volop in om de gebouwen van een secundaire school in Kogi te renoveren. De werken worden uitgevoerd door de lokale afdeling van Sunchild. Dankzij een aantal recente giften, waaronder de opbrengsten van het benefietconcert van Guido & Friends, kan nu een tweede klassenblok worden opgeknapt.

Nadia Braeckmans : “Drie jaar geleden waren we in de Nigeriaanse hoofdstad Lagos en zagen met eigen ogen hoe de situatie verergerde. Naar schatting 90.000 kinderen in het land zijn ondervoed en blijven verstoken van onderwijs. Binnen de mogelijkheden van onze ngo proberen we daar iets aan te doen. We werken er samen met een lokale organisatie, die onder meer kookt voor de kinderen die anders honger lijden.” Info : https://www.sunchildvzw.com (evdw)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio