Na een half uurtje mochten de kleuters weer naar binnen. 

Na een half uurtje mochten de kleuters weer naar binnen. © Marc Peeters

Basisschool De Wijngaard ontruimd na verdachte geur

Herentals -

Basisschool De Wijngaard in Herentals is maandagochtend helemaal ontruimd nadat een penetrante geur was waargenomen in twee gebouwen. “Omdat we dachten aan gas, hebben we geen enkel risico genomen”, zegt directeur Jill Houtmeyers.

Alle leerlingen wandelen samen met hun leerkrachten naar de zanderige parking schuin tegenover de school. “Een operatie die maar enkele minuten in beslag heeft genomen en die in alle rust is verlopen”, weet de directeur. De politie, de brandweer en uit voorzorg ook een ziekenwagen kwamen ter plaatse.

De kinderen verzamelen op de zanderige parking.

De kinderen verzamelen op de zanderige parking. © Marc Peeters

“In de gebouwen hing inderdaad een ongewone geur, al wezen metingen meteen uit dat het geen gas betrof en er dus geen explosiegevaar was”, weet bevelvoerder Sus Meulemans van de brandweerzone Kempen. Wat de geur dan wel veroorzaakte, bleef maandagochtend onduidelijk. Na een klein half uurtje mochten de eerste leerlingen al terugkeren naar de klas.

“Het gebouw waarin de geuroverlast het zwaarst was, hebben we verlucht zodat ook daar de schooldag gewoon kon verdergezet worden”, besluit Meulemans. Iedereen bleef ongedeerd. De kinderen houden er enkel een spannend verhaal aan over. (mph)

MEER OVER Blikvangers Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio