© Jan Van De Perre

Hof van beroep in Antwerpen ontvangt poederbrief

Antwerpen -

Op het hof van beroep in Antwerpen is maandagochtend een verdachte poederbrief aangekomen. De brief en persoon die in contact is gekomen met de brief werden uit voorzorg in afzondering geplaatst. Het gebouw is weer volledig vrijgegeven.

jati, nelo

Omstreeks 9.30u werd de Antwerpse politie verwittigd. “Op het hof van beroep aan de Waalsekaai in Antwerpen was een verdachte brief aangekomen”, vertelt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “De brandweer kwam meteen ter plaatse, ook de civiele bescherming werd gevraagd om het risico in te schatten.”

De verdieping - waar de brief is aangekomen - werd uit voorzorg afgesloten. Zo’n 25-tal personen moesten de verdieping verlaten. De rest van het gebouw werd niet geëvacueerd. “De werking van het hof van beroep blijft in volle gang”, aldus Bruyns. Rond de middag werd het gebouw opnieuw vrijgegeven. Er volgt een onderzoek naar het poeder en de zender van de brief.

Ook de civiele bescherming werd gevraagd en zal de inhoud van de brief verder onderzoeken.

Ook de civiele bescherming werd gevraagd en zal de inhoud van de brief verder onderzoeken. © Jan Van De Perre

In het hof van beroep aan de Waalsekaai in Antwerpen is maandagochtend een verdachte poederbrief aangekomen. 

In het hof van beroep aan de Waalsekaai in Antwerpen is maandagochtend een verdachte poederbrief aangekomen. © Jan Van De Perre

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio