De publieke fietsreparatiezuil op de Markt in Mol. 

De publieke fietsreparatiezuil op de Markt in Mol. © Tommy Maes

Verkeersdienst Mol wil publieke fietspompen plaatsen in elk gehucht

Mol -

De verkeersdienst van de gemeente Mol maakt ruimte voor elf extra fietspompen en reparatiezuilen die over alle Molse gehuchten worden verspreid. Fietsende inwoners kunnen hun ideale locatie doorgeven via de gemeentelijke website.

Op dit moment staat er aan de dienst toerisme op de Markt, sportsite Den Uyt en de abdij van Postel al een publieke fietspomp. Op de Markt gaat het zelfs om een reparatiezuil met extra materiaal om kleine herstellingen of andere ingrepen mee uit te voeren aan je fiets, zoals een platte band herstellen of de hoogte van je fietszadel aanpassen.

De verkeersdienst wil ook in de andere Molse gehuchten fietspompen en reparatiezuilen plaatsen. In elk gehucht weten natuurlijk de inwoners welke plek ideaal zou zijn. Daarom vraagt het gemeentebestuur aan hen waar die ideale plek ligt. Op www.gemeentemol.be/fietspomp kan je per gehucht je ideale locatie toevoegen en stemmen voor of tegen andere locaties.

De verkeersdienst houdt rekening met de stemmen en bekijkt per gehucht welke locatie de meeste stemmen heeft behaald. In Postel en in het Centrum staat er al een publieke fietspomp, hier wordt enkel bekeken of een extra fietspomp een aanvulling kan zijn. Daarna wordt geëvalueerd of de locaties juridisch haalbaar zijn en ook voldoen op het vlak van veiligheid.(mto)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio