De studio van Radio Mol is klaar voor de festiviteiten. 

De studio van Radio Mol is klaar voor de festiviteiten. © Radio Mol

Radio Mol viert 40ste verjaardag met ontbijtshow, liveparty en top-100

Mol -

De regionale radiozender Radio Mol viert tijdens het weekend van 23 en 24 oktober zijn veertigste verjaardag. Zo organiseert het station zaterdag onder meer een ontbijtshow en een liveparty. Zondag is er de Radio Mol Top-100.

De eerste uitzending van Radio Mol vond plaats op 18 april 1981. Normaal gezien vierde de regionale radiozender de veertigste verjaardag in het weekend van 18 april, maar de festiviteiten werden door de coronacrisis verschoven naar het najaar.

“Uitstel is geen afstel en dus gaan we op 23 en 24 oktober flink feesten”, zegt voorzitter Jeroen Jacobs. “Dat we ons veertigjarig jubileum kunnen vieren, hebben we uiteraard volledig te danken aan onze vrijwilligers, partners en de luisteraars. Daarom willen we hen nauw betrekken bij de viering. Ze kunnen alle festiviteiten vanop de eerste rij volgen.”

Zo vindt er zaterdagochtend tussen 9 en 11u een ontbijtshow plaats. “We zenden dan live uit vanuit Eetkafee Leto in Achterbos”, vertelt Jacobs. “Tijdens de ontbijtshow nemen bekende en minder bekende gasten deel aan een panelgesprek over 40 jaar radio in de Kempen. Onze luisteraars kunnen de ontbijtshow ter plaatse volgen en ze kunnen ook genieten van een heerlijk ontbijt, op voorwaarde dat ze een plaatsje reserveren via de website van Eetkafee Leto.”

Na de ontbijtshow gaan de Radio Mol-reporters op pad voor interviews ten velde. “Bij Radio Mol koesteren we het regionale karakter van onze zender en daarom trekken onze reporters niet alleen naar alle Molse gehuchten, maar ook naar de andere gemeenten uit ons zendgebied”, zegt Jacobs. “Zaterdagavond sluiten we de dag feestelijk af met een liveparty vanuit de studio. Op zondag, ten slotte, trakteren we onze luisteraars op de Radio Mol Top-100, de honderd grootste radiohits van de afgelopen veertig jaar.”(mto)

Een plaatsje reserveren voor de ontbijtshow zaterdag kan op leto-mol.be

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio