Tractor uitgebrand in Sinaai. © Bert Foubert

Boer moet machteloos toekijken hoe zijn maishakselaar volledig in vlammen opgaat tijdens oogst

In een maisveld tussen de Hondsneststraat en de Stenenmuurstraat in Sinaai is zondagmiddag een maishakselaar volledig in vlammen opgegaan. De chauffeur was volop bezig met het oogsten toen er plots vlammen vanonder het gevaarte schoten.

De bestuurder kon nog op het nippertje uit de hakselaar springen en bleef ongedeerd. Hij en zijn collega‘s moesten vervolgens machteloos toezien hoe de dure machine volledig verteerd werd door de vlammenzee. Dat ging gepaard met een enorme rookpluim die van vele kilometers ver te zien was.

Er waren ook enkele zware ontploffingen te horen. Die werden veroorzaakt door de banden die ontploften. De opgeroepen brandweer had door de erg afgelegen plaats de grootste moeite om tot bij de brand te geraken. De enige, lange toegangsweg tot de akker lag er erg slecht bij waardoor de gewone brandweerwagens er niet over konden rijden.

Uiteindelijk werd een speciale bosbrandtankwagen die op ruig terrein kan rijden uit Stekene opgeroepen. Het speciale blusvoertuig kon de brandende hakselaar bereiken, maar tegen die tijd was de machine al volledig uitgebrand. Er zat niks anders meer op dan de laatste brandende resten af te blussen.

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER