© RR

Gewonde fietser met 3,3 promille in zijn bloed moet roes uitslapen in politiecel

Mechelen, Willebroek -

De lokale politie heeft tijdens het weekend 43 autobestuurders betrapt op dronken sturen. Ook twee fietsers waren flink boven hun theewater. Een van hen kwam zelfs ten val en moest voor verzorging naar het ziekenhuis. De man had liefst 3,3 promille alcohol in zijn bloed.

Leo De Nijn

De politiemensen lieten 1.320 bestuurders blazen. 43 bestuurders testten positief. Wat opvalt: zeven personen waren onder invloed van drugs. Twee mannen hadden zelfs drugs en te veel alcohol in hun bloed.

In de Gijsbeekstraat in Hombeek (Mechelen) veroorzaakte een twintigjarige bestuurder een ongeval met stoffelijke schade. “De bestuurder reed in op een fietsenstalling die op de rijbaan was geplaatst. Ook de beplanting en twee verkeersborden moesten er aan geloven. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf. Bij de aanrijding was een reproductie van de kentekenplaat van zijn voertuig gevallen. Een beter naamkaartje kon de vluchter niet achterlaten. Toen onze manschappen de bestuurder wat later aan de tand konden voelen, wees een speekseltest uit dat hij onder invloed was van cocaïne en 0,9 promille alcohol. Hij heeft ook nog geen twee jaar een rijbewijs”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Tijdens de actie moesten zeventien bestuurders hun rijbewijs voor zes uur inleveren. Een Poolse vrachtwagenchauffeur kon zijn boete van 1.260 euro niet meteen betalen. Een takelwagen sleepte het voertuig weg en het wordt pas vrijgegeven na betalingen van alle kosten.

Twee vrouwelijke bestuurders kregen drie uur rijverbod. Beiden zijn niet aan hun proefstuk toe voor dronken rijden.

Zwaar dronken fietsers

Tijdens de actie liepen twee fietsers tegen de lamp. Een van hen fietste zonder voor- en achterlicht. Bij een alcoholtest kwam aan het licht dat hij 2,5 promille in zijn bloed had. Zijn tweewieler werd voor zes uur uit het verkeer genomen.

Het verhaal van de andere fietser was nog straffere koffie. “Aan de Brielenbrug in Willebroek liet onze interventieploeg een fietser stoppen. De man vergat zijn voet aan de grond te zetten, kwam ten val en raakte lichtgewond aan zijn hoofd”, zegt de hoofdinspecteur.

De fietser was flink boven zijn theewater met 3,3 promille alcohol in zijn bloed. Na verzorging in het ziekenhuis mocht hij zijn roes gaan uitslapen in een politiecel.

Lachgas

Tijdens de alcoholactie voerde de politie ook controles uit van personen en voertuigen. Eén persoon is opgepakt omdat hij nationaal geseind stond in een gerechtelijk onderzoek. Bij een andere persoon werd in zijn voertuig een grote fles lachgas aangetroffen. De fles werd in beslag genomen. (ldn)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio