Kangoeroes Mechelen op archiefbeeld. 

Kangoeroes Mechelen op archiefbeeld. ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Kangoeroes verdiend onderuit bij titelverdediger Oostende

Kangoeroes Mechelen heeft in Oostende een tweede opeenvolgende nederlaag geleden (89-76). “En die was verdiend”, erkende coach Kristof Michiels. “Wij misten in de eerste helft agressiviteit en verloren daar de wedstrijd.”

Na de openingskorf van AJ ­Brodeur wees Pierre Antoine ­Gillet zijn team meteen de weg naar een stevige 15-0, het resultaat van vier bommen (Gillet, Randolph en Booth) op een rij en bonusvrijworpen van Phil Booth. Dat verschil van dertien punten stond ook na het einde van het eerste kwart (30-17) op het scorebord. In die bijna perfecte ­openingsperiode had Oostende zeven op acht driepunters gescoord. Levie Randolph shotte zijn vier bommen aan 100%. De Oostendenaars ver­dedigden bijzonder scherp, waardoor hun opponenten voor de rust (49-29) niet eens de kaap van dertig ­punten konden overschrijden.

De Kangoeroes hadden geen zin om zich helemaal naar de slachtbank te laten leiden en antwoordden via Nate Grimes (16 punten, 9 rebounds) en Wen Mukubu nog tot 60-45. Een nieuwe tempo­versnelling van de titelverdediger besliste bij 78-54 de match ­helemaal. Uiteindelijk milderden Luka Kotrulja en Mattias Palinckx naar 89-76.

“Ik vind wel dat wij als Kangoeroes Mechelen te weinig respect krijgen van de scheidsrechters”, liet coach Michiels toch nog een kritische noot horen. “Dit zonder afbreuk te doen aan de verdiende zege van Oostende. Maar ik als jonge coach en mijn jonge spelers krijgen op dit moment van de refs dat respect niet.” (cpm, rpo)

OOSTENDE: Randolph 19, Booth 13, ­Buysschaert 2, Djordjevic 5, Gillet 3, ­Buysse 4, van der Vuurst 9, Bratanovic 8, Jantunen 12, Troisfontaines 12, Pintelon 0, Waleson 2.

KANGOEROES MECHELEN: Stephens 4, Mukubu 10, Alston 4, Brodeur 5, Grimes 16, Loubry 6, Gysbrechts 0, Van Buggenhout 3, Kotrulja 8, Foerts 8, Palinckx 12.