©  patrick hattori

Bromfietser vlucht van controle: geen rijbewijs, niet verzekerd en onder invloed van drugs

Putte, Duffel, Sint-Katelijne-Waver -

De lokale politie Bodukap heeft zaterdagnacht de achtervolging moeten inzetten op een bromfietser die weigerde te stoppen tijdens een Wodca-actie. Heel snel werd duidelijk waarom de bromfietser vluchtte: zijn tweewieler was opgedreven, niet verzekerd en de man zelf bleek onder invloed van cannabis te zijn.

Theo Derkinderen

Net als de meeste andere politiezones nam ook de lokale politie Bodukap zaterdag deel aan de provinciale Wodca-actie. Er waren controles op de Mechelsesteenweg in Sint-Katelijne-Waver, Mechelsebaan in Duffel en op de Mechelbaan in Putte.

Toen in de inspecteurs tijdens de controle in Putte een (duidelijk) opgedreven bromfiets zagen naderen, maanden ze de bestuurder aan om te stoppen. Die negeerde het bevel tot stoppen evenwel meermaals en ging ervandoor.

Weggelopen na val

De politie zette de achtervolging in. Een eindje verderop kwam de bromfietser ten val, maar opnieuw probeerde hij weg te vluchten. Hij zette het op een lopen, maar kon uiteindelijk snel door de achtervolgende politieploegen worden gevat.

“De bestuurder bleek geen rijbewijs voor de bromfiets in kwestie te hebben, de tweewieler was opgedreven en bovendien niet ingeschreven of verzekerd. De nummerplaat behoorde toe aan een andere bromfiets en daarnaast legde de bestuurder ook nog een positieve drugstest af voor cannabis”, zegt een woordvoerder van de lokale politie Bodukap.

De bromfiets werd in beslag genomen. Opvallend: een drietal maanden geleden liep dezelfde man ook al eens tegen de lamp voor exact dezelfde feiten.

134 bestuurders gecontroleerd

Tijdens de actie van zaterdagnacht controleerde de politie in Duffel, Putte en Sint-Katelijne-Waver 134 bestuurders. Vier van hen hadden te diep in het glas gekeken. Van één persoon werd het rijbewijs voor vijftien dagen ingetrokken. De anderen moesten het enkele uren zonder rijbewijs stellen. Twee voertuigen werden in beslag genomen omdat ze niet verzekerd waren. (tdk)MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio