©  Joren De Weerdt

COLUMN. De oudste truc in het boek

Marc Peeters

De tactiek is net zo oud als de lokale politiek zelf, maar oppositieleden maken er de dag van vandaag nog steeds graag gebruik van. Als er ergens iets fout loopt, ontbreekt of stuk is, klaag dat dan aan. Kies bij voorkeur problemen of tekortkomingen aan de infrastructuur uit. De man die binnen het schepencollege op de centen moeten letten, heeft immers nooit voldoende budget om alle problemen tegelijk op te lossen. Kom gerust op hetzelfde dossier terug als er niet meteen iets verandert.

Als de oplossing wat later toch wordt gerealiseerd, kun je claimen dat dit resultaat er enkel is gekomen omdat je meermaals daarop hebt aangedrongen. Als volger van de lokale politiek word ik er meermaals per jaar mee geconfronteerd. Vlaams Belang Olen schakelde eind vorige week nog een versnelling hoger met de organisatie van een kleine receptie in de wijk Witgoor in Olen.

Vlaams Belang Olen bestaat ongeveer twee jaar en zit dus (nog) niet in de gemeenteraad. Eén van de eerste wapenfeiten van de afdeling was een straatactie om voor Witgoor de vernieuwing van enkele slecht liggende voetpaden te eisen. Geen onterechte eis overigens. De klus werd eerder deze zomer door medewerkers van het gemeentebestuur uitgevoerd. “Met de receptie claimen we uiteraard het feit dat de voetpaden werden vervangen na druk van onze afdeling”, meldt de lokale voorzitter.

De burgemeester volhardt dat de aanpak van de voetpaden in Witgoor al eerder dan het signaal van Vlaams Belang in de meerjarenplanning stond, maar onder een gemeenschappelijke noemer met onthardingsprojecten. “Dat de realisatie wat langer heeft geduurd, heeft te maken met de keuze om het werk door eigen mensen te laten uitvoeren, die nog tal van andere taken hebben.”

Bewoners van Witgoor. Heft het glas, laat het politieke gekrakeel aan u voorbijgaan en geniet vooral van biljartvlak aangelegde voetpaden. Wie over drie jaar nog zin heeft om naar het kieshokje te trekken zal er ongetwijfeld de juiste keuze maken.

MEER OVER Kempens Bekeken

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio